ye-logo.v1.2

Прокуратура звітує: за корупцію засудили 30 осіб, до відповідальності притягнули 73 посадовці

Кримінал 2054
У прокуратурі розповіли, що робили 9 місяців
У прокуратурі розповіли, що робили 9 місяців. Фото: khmel.gp.gov.ua

У прокуратурі області обговорили результати діяльності відомства за 9 місяців.

На оперативній нараді у прокуратурі Хмельниччини підбивали підсумки роботи з початку року. За дев’ять місяців прокурори здійснили процесуальне керівництво у понад 28 тисячах кримінальних проваджень. Кожне п’яте з них спрямовано до суду з обвинувальним актом. Слідчі прокуратури області розслідували 179 кримінальних проваджень.

“Завдяки належній координації усіх правоохоронних органів регіону викрито 4 злочинних угрупування (у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, грального бізнесу, звідництва для розпусти з метою наживи та шахрайства). Виявлено, розслідувано та скеровано до суду обвинувальні акти у 39 корупційних кримінальних провадженнях, 22 з яких - щодо одержання неправомірної вигоди. За вчинення корупційних злочинів уже засуджено 30 осіб, а за правопорушення, пов’язані з корупцією, до адміністративної відповідальності притягнуто 73 посадовці, у тому числі держслужбовці третьої категорії”, - повідомляють у прес-службі прокуратури.

За даними відомства, упродовж трьох кварталів прокурорами пред’явлено до суду позовів на суму, що перевищує 350 мільйонів гривень. Судами уже задоволено позовні вимоги на понад 200 мільйонів гривень. За позовами прокурорів попереджено незаконне надання та реально повернуто з неправомірного використання 8400 га земель.

Головний прокурор області Олег Синишин звернув увагу на збільшення росту злочинності на 17 відсотків та недостатню роботу з викриття резонансних корупційних правопорушень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую