Гаряча тема:
- Війна
Спробуйте хоча б раз додати яблука в курячі котлети, подрібнивши їх разом із фаршем — отримаєте дуже ніжний і незвичайний смак низькокалорійної дієтичної страви. Але для свята або урочистої вечері хочеться приготувати що-небудь оригінальне, ситне і дуже смачне. У такому випадку, вас пречудово виручать курячі рулетики з яблуками. Це якраз те, що потрібно — і недорого, і швидко, і продукти всі прості й доступні.
Інгредієнти:
600 г курячого філе, перець чорний мелений, сіль, куркума, карі, 100-150 г твердого сиру, 2 яблука.
Сметанковий соус: 0,5 склянки сметани, цибулина, 2 ст. л. соєвого соусу, мускатний горіх, 100 мл вершків, часник, дрібка цукру, вершкове масло.
Приготування:
Куряче філе добре помити, розрізати на кшталт стейків. Кожен шматок добре відбити (зручно це робити через харчову плівку), посолити й поперчити. Посипати спеціями, перцем та сіллю, скласти один на оден й залишити промаринуватися на 15 хвилин.
Яблуко помити, почистити й нарізати соломкою. Сир також нарізати соломкою.
На кожну м’ясну відбивну викласти шматочок яблука та сиру, скрутити рулетик.
Обсмажити рулетики на сковорідці в мінімальній кількості олії до золотавого кольору й скласти їх у чавунний казанок або каструлю з товстим дном.
Приготувати сметанковий соус: на вершковому маслі підсмажити дрібно нарізані цибулю та часник. Додати сметану, вершки та соєвий соус. Здобрити мускатним горіхом і дрібкою цукру. Залити соусом рулетики й тушкувати все разом на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт можна трохи ускладнити або видозмінити, додавши в начинку мелену корицю. Сир можна натерти на тертці, а яблука подрібнити маленькими кубиками. Вийде теж дуже смачно й незвично. До цієї страви замість сметанкового соусу можна приготувати яблучний. Для цього спечіть яблука й змішайте м'якоть із білим вином або соком лайма.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: