ye-logo.v1.2

Що буде, коли ЖЕКів не буде Політична реклама

Суспільство 2665

Мета ЖЕКу, як прибуткової організації – є максимізація прибутку та мінімізація витрат, мета є об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) — створити комфортні умови для проживання.

У цьому переконаний голова ОББ “Вишневе” Дмитро Трепалюк. Він зазначає: ОСББ є однією з найефективніших форм управління будинком, його створення потрібне для того, щоб отримати демократичний механізм  колективного прийняття рішень з питань експлуатації та належного утримання будинку. Колективно формується організаційна структура, яка здатна вирішувати загальні проблеми мешканців будинку, відстоювати їх інтереси та права в органах державної та місцевої влади.
Дмитро Трепалюк є координатором проекту, який створено на базі безкоштовної юридичної приймальні «Об’єднання «Самопоміч», що на Проспекті Миру, 90/1, а саме - ресурсний центр для об’єднань багатоквартирних будинків та обслуговуючих житлових кооперативів.
«Уже протягом кількох років я є головою ОСББ «Вишневе» і не з чуток знаю ті проблеми, які виникають під час управління будинком. Проте на сьогодні, я та кваліфіковані спеціалісти з нашого ресурсного центру готові поділитись досвідом та знаннями для створення нашою громадою ефективних та зразкових ОСББ», — каже Дмитро Трепалюк
ОСББ «Вишневе» уже має чим пишатись, за сприяння його голови встановлено відео спостереження прибудинкової території та під`їздів, постійно проводиться поточний ремонт в під’їздах, на територіі ОСББ підтримується чистота, немає прогалин під час опалювального сезону. Загалом створюються всі умови, щоб жителі почували себе комфортно у власному будинку.
Заголом до основних перевах ОСББ належать: можливість покращити стан будинку, контролювати якість робіт, які проводяться, обирати за конкурсом підрядників для покращання умов в будинку та зменшення спільних витрат, контролювати використання коштів сплачених за утримання будинку.
«Важливо також розуміти, що у ОСББ та ЖЕКів кардинально різні цілі та завдання. Мета ОСББ, як не прибуткової організації громадян – покращити стан будинку і будинкових комунікацій, метою ЖЕКу, як прибуткової організації – є максимізація прибутку та мінімізація витрат. Тільки колективна ініціативність людей може змінити ситуацію, самостійно управляючи, або укладаючи договори на часткове управління з тими юридичними або фізичними особами, які запропонують ОСББ вигідніші умови», — каже Дмитро Трепалюк.
Отже, вибір залишається за громадою: залишити все як є, або перейти від безгосподарності та безвідповідальності, до об’єднання громади з господарем у будинку.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую