ye-logo.v1.2

Кам'янчан навчили як поводити себе зі саморобними вибухівками

Суспільство 2125
Кам
Кам'янчанам розповіли про вибухонебезпечні предмети. Фото: mil.gov.ua

Воїни-сапери Центру розмінування розповіли, які види вибухонебезпечних речовин бувають, і як не допустити трагедії у разі небезпечної знахідки.

Вчора, 23 жовтня, у Парку Героїв Євромайдану Кам’янця-Подільського воїни-сапери впродовж дня провели масштабні методичні заняття для кам’янчан та гостей міста. Військовослужбовці Центру розмінування не лише розповідали як поводитися з підозрілими предметами, а й демонстрували макети боєприпасів та сучасних саморобних пристроїв. Про це повідомляють на веб-сайті Міністерства оборони України.

"Під час цих занять ми використовували сучасні засоби пошуку, роботів-саперів і собак. Кожен з відвідувачів занять отримав від наших військовослужбовців кишенькову книжечку-пам’ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предметів, - цитує сайт начальника Центру полковник Володимира Родікова. - Внаслідок бойових дій на сході держави, сьогодні є ризик незаконного обігу вибухових речовин та боєприпасів і їх виявлення пересічним населенням".

Організовані заняття відвідали кілька тисяч людей, більш ніж половина з яких це діти й студентська молодь

Як зазначив начальник Ценру розмінування, на жаль, більшість з них невідомі цивільному населенню, а тому потрібно проводити масштабне інформування, щоб в разі виявлення підозрілих предметів, людина не брала їх до рук. Особливо це стосується дітей, які є найбільшою групою ризику.

Під час навчань кам'янчан познайомили зі службовими собаками

Військовослужбовці продемонстрували макети боєприпасів та сучасних саморобних пристроїв

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую