ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирники з родзинками й начинкою зі згущенки

24 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3829

Фото: автор

Чудовий сніданок і десерт! Пропоную приготувати м'які й пухкенькі сирнички, які обов'язково сподобаються тим, хто любить урізноманітнювати звичний раціон й експериментувати зі смаками!

Завдяки щільній консистенції вареного згущеного молока начинка легко буде утримуватися в сирній масі. Сформувати акуратні сирники не складе ніяких труднощів. Апетитна золотава скоринка, родзинки, лимонна нотка й солодка карамельна начинка – успіх такій ранковій трапезі гарантований!


Інгредієнти:
250 г домашнього сиру, яйце, 1,5 ст. л. цукру, півпачки ваніліну, 1 ст. л. борошна, 2 ст. л. манки, трішки тертої цедри лимона, 50 г родзинок, 3-4 ч. л. вареної сгущенки, олія соняшникова – для обсмажування, шоколадний топінг – для оздоблення.

Приготування:
Сир протерти через сито (я збила в блендері). Додати цукор, яйце, ванілін і лимонну цедру. Добре розмішати, всипати борошно й манку, додати родзинки.


Замісити тісто.


Мокрими руками формувати маленькі палянички з тіста, викладаючи у центрі кожної начинку.

Скачувати в кульку. З кожної сформувати сирник.

Трохи обкачати його в борошні й відправити на сковорідку. Обсмажувати до рум'яної скоринки.


При подачі прикрасити листочками м'яти й полити шоколадним топінгом. А можна подати традиційно – зі сметанкою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в середину сирника можна класти будь-яку начинку на ваш смак: шматочок чорного шоколаду, який розтоплюється під час смаження (мій улюблений варіант!), ягоди, джем тощо.


 

Оладки млинці та сирники, згущенка, сніданок, сир

Коментарі:

  Так  Ні, дякую