ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарбузові мафіни з вишнею та кокосовою стружкою (ВІДЕОРЕЦЕПТ)

26 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10453

Фото: автора

Випічка з гарбуза вважається низькокалорійною, майже дієтичною. Гарбузові кекси й мафіни виходять, зазвичай, дуже м'якими і ароматними.


На мій погляд, гарбузова випічка дуже виграє, якщо використовувати кукурудзяне борошно. Це позитивно впливає не лише на смак, але й на зовнішній вигляд. Мафіни виходять просто сонячними й дуже апетитними! Буду рада, якщо й такий варіант кому-небудь знадобиться!

Інгредієнти:
Для тіста: 0,5 склянки кукурудзяного борошна, 0,5 склянки пшеничного борошна, 2 яйця, 1,5 склянки натертого на великій тертці гарбуза, 100 г вершкового масла, 0,5 склянки цукрової пудри, 10 г розпушувача, ванільний цукор, 2 ст. л. кокосової стружки, 100-200 г вишні без кісточки (розмороженої).
Для помадки: цукрова пудра та лимонний сік.
Для оздоблення: чищене гарбузове насіння.

Приготування:
Збити цукрову пудру, ванільний цукор і яйця вінчиком. Влити розтоплене вершкове масло. Перемішати. Додати тертий гарбуз та розморожені й відціджені вишні. Просіяти у масу кукурудзяне й пшеничне борошно з розпушувачем. Додати кокосову стружку та спеції. Ретельно все перемішати (тісто виходить густе, але добре спадає з ложки).
Наповнити формочки (трохи більше половини) тістом.
Пекти в попередньо розігрітій до 200ºС духовці протягом 35-40 хвилин (мафіни повинні зарум'янитися). Готовність перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
Після охолодження змастити мафіни цукровою помадкою (змішати цукрову пудру із соком лимона) та оздобити гарбузовим насінням.
Із цієї порції у мене вийшло 20 штук.


 

солодка випічка, мафіни, гарбуз

Коментарі:

  Так  Ні, дякую