ye-logo.v1.2

Театр Старицького став «на колеса»

Культура 3194

Відкриваючи новий театральний сезон, заклад згадав події 85-річної давнини

Цієї осені новий сезон у театрі імені Старицького відкрився не традиційною виставою, а справжнім грандіозним шоу. Річ у тім, що заклад святкує 85-річчя від свого заснування, і з цієї нагоди порадував хмельницьких театралів насиченою програмою. Але це лише початок святкування, запевнив художній керівник театру Анатолій Пундик. Ще масштабніше відзначатимемо ювілей у травні наступного року.


У холі глядачів зустрічав оркестр.

 

«Ми отримали виписку із Ростовського архіву. У документі, датованому 1931 роком, йдеться про виділення дотацій на Крайовий український державний драматичний театр, який обслуговував українство, волею долі закинуте на проживання в Краснодарський край та Північний Кавказ. Пересувний театр виступав у багатьох містах радянського союзу, і врешті-решт у 1944 році осів у Проскурові, - розповів Анатолій Пундик перед початком дійства. - І тепер, через 85 років після заснування, ми символічно відкриваємо сезон програмою «Театр на колесах». До того ж, ми буквально на днях повернулися із гастролей зі східних регіонів».


Анатолій Пундик зачитує архівний документ.

Розпочалася програма уривком із вистави «Республіка на колесах», коли у Бузанівці обирали народного Президента та міністрів. Далі актори відійшли від сценарію, «витягнувши» на сцену Анатолія Пундика і вирішили обрати його міністром культури Бузанівської республіки та створити театр.


Дійство побудували на основі вистави "Республіка на колесах".

Органічно у виставу вплели представлення нових акторів, якими поповнився колектив: Наталя Дяченко із Вінниці, Сергій Прокопчук із Шепетівки, хмельничанки Серафима Волівоць та Ірина Шкурчук. Щоб приєднатися до колективу, їм довелося показати свої здібності: сісти на шпагат, заспівати чи зіграти уривок із п'єси.

У цьому сезоні глядачі побачатьнових акторів. Серед них - Наталя Дяченко із Вінниці...

...Сергій Прокопчук із Шепетівки.

Серафима Волівоць продовжила родинні традиції, як і батько Микола Волівоць, присвятила себе театру.


Голосисті Ірина Шкурчук (зліва) та Марія Осіпова.

Живими виступами порадував оркестр театру на чолі із диригентом Леонідом Деркачем.
Також на розсуд публіки були представлені уривки із прем'єри минулого сезону — вистави «Сто тисяч» за Карпенком-Карим та із двох нових вистав, які ми побачимо вже у цьому сезоні. Зокрема, це балет «Есмеральда», прем'єра якого відбудеться вже сьогодні, 28 жовтня, та комедія «Обережно — жінки!». Цю виставу хмельничани побачать 26 та 29 листопада.

Уривок із балету "Есмеральда".

Комедію "Обережно - жінки!" театр покаже наприкінці листопада.

Уривок із вистави "Сто тисяч".

Фінал шоу-програми "Театр на колесах".

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую