ye-logo.v1.2

Військкомати Хмельниччини готуються до 7-ї хвилі мобілізації

Суспільство 5012
У військкоматі готуються до чергової хвилі мобілізації
У військкоматі готуються до чергової хвилі мобілізації. Фото: з архіву

Якщо Президент підпише указ про новий етап, з області призвуть понад 2 тисячі чоловіків.

На офіційному рівні сьома хвиля мобілізації поки не стартує, проте, як сказав Президент, вона не виключена у разі загострення ситуації на Сході України. Якщо Глава держави таки підпише відповідний указ, з Хмельниччини потрібно буде мобілізувати понад дві тисячі чоловіків. Про це заявив на розширеному засіданні колегії облдержадміністації обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк.

“Президент сказав, що сьома хвиля мобілізація буде лише у випадку необхідності. Але основне завдання військкоматів — підготуватися до проведення мобілізації на території області. І ми готуємось, - зауважив військовий комісар. - Якщо чергова хвиля мобілізації таки відбудеться, то вона буде дуже важкою. Потрібно замінити людей, призваних під час четвертої хвилі. А тоді з області мобілізували найбільше - 2200 чоловіків. Впевнений, що область виконає навіть таке складне завдання, бо тут живуть патріоти”.

Сергій Присяжнюк запевняє, що Збройні Сили України мають достатньо амуніції, щоб забезпечити всіх військовослужбовців. “Звісно, якщо військовослужбовець хоче тактичні рукавиці за 700 доларів, їх держава купувати не буде. Я ходив з волонтерами на нашу базу і показував, що проблем немає”, - наголосив воєнком.

Воєнком впевнений, що область виконає план з мобілізації

За його словами, уже практично вирішено питання щодо надання статусу учасника бойових дій бійцям колишнього 7-го батальйону територіальної оборони. Нагадаємо, військовослужбовці перекривали трасу у Хмельницькому, щоб їм видали документи про право на пільги.

“Особовий склад зараз готує усі необхідні документи для розгляду їх на комісії. Обіцяю, що при отримання цих документів у цей же день засідатиме комісія, і будуть видані посвідчення. Проблемні питання є, але вони вирішуються в робочому порядку. Можемо присвоїти тепер статус учасника АТО людям, які воювали і в складі добровольчих батальйонів”, - зауважив Сергій Присяжнюк.

Як відомо, 17 серпня завершилась шоста хвиля мобілізації, план якої Хмельниччина виконала на 93 відсотки. Усього від початку АТО з області мобілізували більше 9 тисячі осіб.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую