ye-logo.v1.2

Плюси інклюзії на власному досвіді

Здоров'я 6208

Моя особиста думка, чому дитину-аутиста варто віддавати у звичні садочки

Дві місяць тому ми перевели нашого сина-аутиста в інший дитячий садочок. Ще донедавна він був у групі з дітьми аутистами. Нині він відвідує змішану групу, в якій наш син є єдиним аутистом. Єдине чим ми обгронтовували своє бажання таких змін, це світовим досвідом який практикує інклюзію, а також проблемою його мови. Він не хоче говорити і ми вважали що якщо він потрапить в середовище дітей, які розмрвляють то і сам почне говорити більше.
І хоча це не інклюзія в чистому вигляді, коли в дитини є додатковий педагого, але це виглядало кращою ідеєю за місце де самі аутисти, які не спілкуються між собою. Такий дітей потрібно "тормошити" якби витягувати з їх світу і примушувати до скіплкування, а група де самі аутисти створює такий собі "аутистичний рай" де тиша і спокій.
І от після лише двох місяців є перші здобутки таких змін. Він почав краще слухати що йому кажуть і виконувати прохання, також став більш уважним до свого молодшого брата. А навіть одного разу я був свідком як одна дівчинка про нього говорила і він зреагував на це, хоча раніше не було жодної реакції. Звичайно не все так мило і гарно, є і проблеми, адже його вирвали з його звичайного світу тишу, але плюси одразу на лице.
Потрібно теж сказати що аутисти не люблять змін, а зміна садочка це досить серйозна зміна, але нам повезло бо це пройшло швидшо і відносно спокійно, хоча наприклад цього року ми змінили музичну школу і хоча вчителька залишилась та сама, всеодно він тільки зараз привик до цієї зміни, аот зміна садочку і діти довкола нього які граються і говорять дають дозить позитивний вплив на нього.
Отож від тепер я ще більше виступаю за інклюзію, щоб аутисти були серед звичайних дітей.
p.s. Я виражаю лише свою власну думку 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:49

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую