ye-logo.v1.2

Виборчий курйоз: у Славуті на одного депутата менше, ніж встановлено законом!

Вибори 3545
У Славуті зщамість 34 депутатів до роботи приступили 33
У Славуті зщамість 34 депутатів до роботи приступили 33. Фото: slavuta-mvk.info

Але довиборів до Славутської міської ради не буде.

У Славуті, як і в інших містах України, 25 жовтня обрали нову міську раду. Після змін до законодавства, у новій Славутській міській раді повинно бути 34 депутати, замість 46-и. Та, виявляється, рада, після оголошення офіційних результатів виборів, налічує лише 33 депутати.

«Справа в тому, що за підсумками голосування політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», здобуло два мандати, а виборчому списку цієї політсили був лише один кандидат – перший в списку Любов Остапчук, - каже міський голова Славути Василь Сидор, який втретє поспіль став мером міста. – Тому й виходить, що в нашій раді не 34 депутати, а на одного менше. Звісно, довиборів ніхто не проводитиме, бо таке не передбачено законом. Та й неможливо це зробити. Але з іншого боку, 33 депутати, це більше, ніж дві третини корпусу, а тому вона можна нормально працювати».

Отож, новообрана Славутська міська рада вже навіть провела своє перше засідання. Депутати не лише приступили до роботи, а й обрали секретаря ради. Нею стала Світлана Медведєва від «Батьківщини», яка в минулому скликанні також очолювала міську раду.

Нагадаємо, що за підсумками волевиявлення 25 жовтня, перемогу на виборах до Славутської міської ради здобула «Батьківщина», яка отримала 8 мандатів. Ще 6 депутатів у раді представляють «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Від «Самопомічі» п’ятеро депутатів, по чотири від «Свободи» та «За конкретні справи», троє від Радикальної партії Олега Ляшка, двоє від «Громадського руху «Народний контроль» та мало бути від «Укропу», але…

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую