ye-logo.v1.2

Завдяки тіньовій схемі хмельницьке молокопереробне підприємство "заробило" мільйони гривень

Економіка 2121
Викрито тіньову схему ухилення від оподаткування у галузі переробки молока
Викрито тіньову схему ухилення від оподаткування у галузі переробки молока. Фото: volynnews.com

Замість сплати податків на додану вартість, підприємство декларувало збитки.

Молокопереробне підприємство Хмельниччини формувало витрати та податковий кредит з податку на додану вартість по операціях з придбання масла селянського, масла-моноліту та неіснуючих послуг від контрагентів групи ризику.

"Суб’єкт господарювання придбавав "на папері" масло селянське та масло-моноліт у контрагентів центрального регіону України в значних обсягах, але без підтвердження реальності здійснення таких операцій, - розповідають у фіскальній службі області. - Крім того, за даними митних органів, вантажні автомобілі, а також водії, визначені у наданих для проведення перевірки супровідних документах, фактично перебували за межами митного кордону України".

Також встановлено придбання маркетингових послуг, не пов’язаних із господарською діяльністю, у контрагента, яким проводились так зване дослідження споживачів молочних продуктів у відомій мережі супермаркетів, розташованій у містах Києві, Харкові та Дніпропетровську. Натомість молокопереробним підприємством не доведено потреби у придбанні таких послуг, оскільки декларувалась збиткова діяльність.

Таким чином «придбання» неіснуючих послуг та молочних продуктів у ризикових контрагентів надало змогу суб‘єкту господарювання не сплатити до бюджету 4 мільйони гривень податку на додану вартість та декларувати збитки у розмірі близько 19 мільйонів гривень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую