ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Горбуша з овочами та анансами

11 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2373

Фото: автора

Кислувато-солодке задоволення. Приготовлена у такий спосіб риба виходить соковитою й дуже ніжною.

Горбуша користується неабиякою популярністю, адже вона є основою для багатьох бюджетних рибних страв. Така рибка буквально тане в роті, а ананаси дарують їй цікавий кисло-солодкий смак. Ця страва хороша і в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, і в холодному, як самостійна закуска.

Інгредієнти:
1,5 кг горбуші, банка різаних консервованих ананасів, 3-4 ст. л. не гострого томатного соусу, 3 великі цибулини, 2 великі морквини, сіль, перець, олія, борошно, 2 яйця, 100 мл молока.

Приготування:
Рибу випатрати, ретельно помити, нарізати шматочками й замаринувати на декілька годин в солі та спеціях.


Збити яйця з молоко, посолити, поперчити. Потім горбушу запанірувати в борошні, обмакнути в яєчно-молочний кляр і підсмажити на олії до золотавого кольору.


Цибулю нарізати напівкільцями, моркву — натерти на тертці. Обсмажити овочі на олії, влити в сковорідку томатний соус і покласти ананаси (сироп не відціджувати!). Все перемішати, довести до кипіння, охолодити.


В каструлю викласти шарами рибу й овочево-ананасовий соус, поставити на ніч у холодильник. 

риба та морепродукти, закуски, рибні страви, горбуша, ананаси

Коментарі:

  Так  Ні, дякую