ye-logo.v1.2

Дослідження: скільки на Хмельниччині «радянських» вулиць

Суспільство 2144
Загальна протяжніть радянських вулиць, за даними Яндекс. Карти, становить 171 кілометр
Загальна протяжніть радянських вулиць, за даними Яндекс. Карти, становить 171 кілометр. Фото: yandex.ua

Сервіс «Яндекс. Карти» вивчив, скільки вулиць в Україні можуть потрапити під дію Закону про декомунізацію.

Із більше ніж 90 тисяч вулиць, провулків, бульварів, проспектів і площ України, нанесених на «Яндекс.Карти», Закон про декомунізацію станом на початок вересня поширювався як мінімум на 10 тисяч топонімічних об’єктів. Про це йдеться в офіційному блозі «Яндекс. Карти».

Найбільше їх залишилося у Київській області та великих східних областях країни, а повний топ-5 регіонів із найбільшою кількістю «комуністичних» назв виглядає так:
1. Київська область – понад 2000 назв вулиць.
2. Донецька область – близько 1400.
3. Дніпропетровська область – більше 1000.
4. Харківська область – близько 900.
5. Луганська область – понад 800.

У Західній Україні вулиць із «радянськими» назвами залишилося зовсім мало – наприклад, в Івано-Франківській області їх менше 20, а у Тернопільській, як і у Львівській, таких вулиць лише близько десяти.

Яка ж ситуація на Хмельниччині? За даними «Яндекс. Карти», у «ТОП-3» «радянських» назв вулиць у Хмельницькій області потрапили  вулиці Чапаєва (8 вулиць), Жовтнева (7) та Комсомольська (7). Якщо скласти протяжність усіх вулиць області з радянськими назвами, то довжина такої «вулиці» складатиме 171 кілометр! В обласному центрі – трохи більше 20 кілометрів.


Коментарі:

Сергій Буднік 13.11.2015 13:11

Ну немає більше в нас проблем, тільки залишилося назви міняти!!! А скільки грошей та часу піде на перереєстрацію приватних підприємців та підприємств які розташовані на цих вулицях!!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую