ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Яблука, фаршировані м’ясом, родзинками та горіхами

12 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3507

Фото: автора

З яблук можна готувати не лише десерти та солодощі, а й смачнющу м’ясну другу страву - ефектну заміну голубцям.

Яблука, фаршировані м'ясним фаршем — дуже оригінальна, незвичайна, але, в той же час, смачна й ситна страва.

Інгредієнти:
14 яблук, 300 г м’ясного фаршу (у мене свинина навпіл із яловичиною), 100 г вареного рису, 2 морквини, 2 великі цибулини, жменя родзинок, 50 г подрібнених волоських горіхів, 100 г твердого сиру, 3-4 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш перців мелена, мускатний горіх, паприка, мускатний горіх, куркума, цукор.

Приготування:
Яблука помити, обережно зрізати верхівки разом із корінчиками (це будуть кришечки). Вийняти з плодів серцевину, залишивши стінки завтовшки близько 1 см (це дуже зручно робити спеціальним ножем, але якщо його не має згодиться і звичайний).

Рис відварити, промити та змішати із фаршем. 1 цибулину та 1 морквину подрібнити й спасерувати на олії. Додати у рис із м’ясом. Також покласти родзинки, горіхи та натертий сир. Можна додати також улюблену зелень.

Посолити, поперчити, присмачити спеціями та ретельно перемішати.


Розігріти духовку до 200°С. Наповнити яблука начинкою.

Накрити кришечками й викласти у форму для запікання з високими бортиками.

Залити засмажкою: морквину та цибулину подрібнити й спасерувати декілька хвилин на олії. Додати цукор, томатну пасту та сметану. Трішки підсолити й додати паприку.


Поставити форму в духовку й запікати близько 25 хвилин.


Подавати зі сметаною. 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене залишилося трішки фаршу. Я сформувала із нього невелички тефтельки, запанірувала їх у сухарях на підсмажила до золотавої скоринки. Смакота вийшла неймовірна!

м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, яблука фаршировані

Коментарі:

  Так  Ні, дякую