Гаряча тема:
- Війна
Яблука, фаршировані м'ясним фаршем — дуже оригінальна, незвичайна, але, в той же час, смачна й ситна страва.
Інгредієнти:
14 яблук, 300 г м’ясного фаршу (у мене свинина навпіл із яловичиною), 100 г вареного рису, 2 морквини, 2 великі цибулини, жменя родзинок, 50 г подрібнених волоських горіхів, 100 г твердого сиру, 3-4 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш перців мелена, мускатний горіх, паприка, мускатний горіх, куркума, цукор.
Приготування:
Яблука помити, обережно зрізати верхівки разом із корінчиками (це будуть кришечки). Вийняти з плодів серцевину, залишивши стінки завтовшки близько 1 см (це дуже зручно робити спеціальним ножем, але якщо його не має згодиться і звичайний).
Рис відварити, промити та змішати із фаршем. 1 цибулину та 1 морквину подрібнити й спасерувати на олії. Додати у рис із м’ясом. Також покласти родзинки, горіхи та натертий сир. Можна додати також улюблену зелень.
Посолити, поперчити, присмачити спеціями та ретельно перемішати.
Розігріти духовку до 200°С. Наповнити яблука начинкою.
Накрити кришечками й викласти у форму для запікання з високими бортиками.
Залити засмажкою: морквину та цибулину подрібнити й спасерувати декілька хвилин на олії. Додати цукор, томатну пасту та сметану. Трішки підсолити й додати паприку.
Поставити форму в духовку й запікати близько 25 хвилин.
Подавати зі сметаною.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене залишилося трішки фаршу. Я сформувала із нього невелички тефтельки, запанірувала їх у сухарях на підсмажила до золотавої скоринки. Смакота вийшла неймовірна!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: