ye-logo.v1.2

Близько 40% пацієнтів дитячої міської лікарні — жителі області

Здоров'я 2907
Значна частина дітей з області лікуються за рахунок бюджету Хмельницького
Значна частина дітей з області лікуються за рахунок бюджету Хмельницького. Фото: wikimapia.org

Міська влада вимагає від обласної компенсації за обслуговування не хмельничан.

У дитячій міській лікарні з десяти відділень — вісім виконують функцію обласної установи. Як розповів заступник міського голови Григорій Давиденко, за найменшими підрахунками, на лікування дітей, не мешканців Хмельницького, з міського бюджету в рік витрачається близько 20 мільйонів гривень.

"Основна лікарня для дітей в області — наша міська. У ній нараховується вісім відділень третинного рівня. З обласного бюджету на неї виділяють кілька мільйонів коштів у вигляді обладнання. Але ми витрачаємо на обслуговування не міських дітей близько 20 мільйонів, - зазначає Григорій Михайлович. - Звичайно, вони такі ж громадяни, як і всі, але місто не може витягнути за всю область. Хотілось би, щоб ці кошти були витрачені на мешканців Хмельницького".

За лікування іногородніх хворих міська влада вимагає в обласної співфінансування лікарні. "В обласній лікарні немає ні реанімації, ні операційних. Відповідно у нас обслуговуються близько 40% дітей з області. Тому ми маємо право вимагати в обласної влади компенсації. Адже діти з області зараз лікуються за рахунок платників податків мешканців Хмельницького", - додає заступник міського голови.

Нагадаємо, в червні цього року у міську дитячу лікарню закупили нові рентген-апарат і гастрофіброскоп за кошти міського бюджету, та УЗД-апарат за сприяння обласної ради.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:49

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую