clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Паел’я з курятиною та овочами

Фото: автора

Смакота родом із Іспанії — мінімум зусиль, максимум задоволення.

У кожній іспанській родині паел’ю готують по-своєму. В одній лише Валенсії (батьківщині паел’ї) існує понад 300 варіацій цієї страви: з курятиною, овочами, ковбасками, морепродуктами, грибами... Тому ви теж можете сміливо експериментувати. Єдине, що просто необхідно для приготування цієї смачної та поживної страви — це рис та шафран (спеція дорога та цінна, її альтернативою може бути дешевша куркума). А ще спеціальна сковорідка паел’єра — широка й неглибока з двома ручками (щоб можна було ставити в духовку). Але у мене її не має, тож я готувала в звичайній великій сковорідці. Рецептом поділилася родичка, яка багато років мешкає в Іспанії у місті Торев’єха, тож все робила чітко за її рекомендацією.

Інгредієнти:
0,5 кг курячої грудки, по 100 г зеленої стручкової квасолі та молодого горошку (у мене заморожені), жовта солодка перчина, цибулина, 2-3 зубка часнику, 2-3 червоних помідора, 500 г рису (найкраще для паел’ї підходять іспанські сорти рису — Бахія, Каласпарра або сенія. Але деякі кулінари як альтернативу використовують Басматі чи Жасмін), декілька пелюсток шафран, паприка, 1,5 л гарячого бульйону (як заготовити бульйон про запас читайте тут), оливкова олія.

Приготування:
Якщо ви щасливий власник шафрану, його слід залити невеликою кількістю окропу й залишити на 20 хвилин настоюватися. Обсмажити курку, нарізану шматочками на оливковій олії на сильному вогні до золотавого кольору.


Додати порізану кубиками цибулю та подрібнений часник. Потім — солодкий перець.

Далі черга горошку та спаржевої квасолі. Наприкінці — почищені від шкірки й порізані помідори. Обсмажити все на повільному вогні, посолити й додати паприку (приблизно чайну ложечку).

Всипати рис, перемішати (приготування рису спільно з приправами додає паел’ї додаткову палітру смаку).


Відразу ж влити гарячий бульйон (можна і гарячу воду) та шафранову воду.

Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати на слабкому вогні протягом 40 хвилин. Відкоригувати рідину — її має бути до рівня ручок на сковорідці. Готувати 10 хвилин на сильному вогні, потім зменшити до слабкого й готувати до готовності рису (час приготування залежить від сорту рису).

НЕ ПЕРЕМІШУЙТЕ СТРАВУ!, а то отримаєте різотто. Пам’ятайте, що рисинки не мають бути надто м’якими.
Вимкніть вогонь, накрийте сковорідку щільно фольгою. Дайте настоятися паел’ї ще 5 хвилин і до столу!


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31