ye-logo.v1.2

Сесію Хмельницької райради перенесли, бо з третьої спроби обиратимуть нового голову

Політика 3892

Депутати визначатимуться між двома кандидатами - Олександром Прокоповим та Юрієм Мельником.

Перше засідання Хмельницької районної ради нового скликання, що розпочалось сьогодні, 17 листопада, так і не закінчилось. Сесію перенесли на завтра, бо депутати з двох спроб не змогли обрати голову.

Нагадаємо, партія “Поруч” висунула на голову районної ради підприємця Юрія Мельника, а вже колишній голова районної ради Олександр Прокопов, який став депутатом від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, “пішов” як самовисуванець. Однак, жоден із них не набрав більшості голосів від загального складу.

Жоден з кандидатів не набрав більшості

Під час другої спроби таємного голосування у бюлетені було вже три прізвища: додався “свободівець” Cергій Дерев’янчук. За Олександра Прокопова проголосували 14 депутатів, за Юрія Мельника — 17, троє “свободівців” віддали голоси за свого. Відтак, “у другому турі” зустрінуться екс-голова Прокопов та підприємець Мельник, які набрали набрали більше голосів.

Кандидат на голову районної ради Юрій Мельник

Сесія продовжиться завтра, 18 листопада. Депутати взяли перерву, щоб остаточно визначитися з очільником. Зокрема троє “свободівців”, які спершу не підтримали жодного кандидата, а потім висунули Cергія Дерев’янчука, обговорюватимуть питання на засіданні комітету.

Екс-голова Олександр Прокопов не хоче віддавати крісло

“Попереднє рішення комітету партії — не підтримувати нікого, або висувати свого кандидата. Тепер, у зв'язку з новими обставинами, що жоден кандидат не набирає більшості, ми збиремо районний комітет і будемо радитись, кого підтримати”, - прокоментував голова Хмельницької районної організації партії ВО “Свобода” Анатолій Панчук.

Згідно регламенту районної ради, якщо жоден із цих двох претендентів так і не набере більшості голосів від загального складу (мінімум 18), то їхні кандидатури уже не можна буде висувати.

Завтра голову райради обиратимуть з третьої спроби

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую