clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Курячі гомілки в тісті із кунжутом

Фото: автора

Цю страву можна описати двома словами: дешево й вишукано! Адже одна порція буде коштувати не багато, а на смак і на вигляд це дуже оригінально!

Давно хотіла приготувати курячі гомілки в подібний спосіб, і ось тепер думаю, чому я не зробила цього раніше!? Страва виходить неймовірно смачною, м’ясний сік просочує тісто, яке стає таким апетитним і золотавим завдяки яйцю. Саме м'ясо чудово пропікається, а всередині ще й розплавлений сир! Смак словами не передати, та й вигляд, звісно, презентабельний. Загалом, дуже незвично, рекомендую однозначно!

Інгредієнти:
9 курячих гомілок, 100 г твердого сиру (будь-якого на ваш смак), упаковка (500 г) готового листково-дріжджового тіста, кунжут, яйце, крупна морська сіль.
Для маринаду: соєвий соус, гірчиця, сіль, приправа до курки (у складі - куркума, сухий часник, карі, чабрець, коріандр, чорний та червоний перець, паприка), мед, вичавлений часник.

Приготування:
Курячі ніжки замаринувати в маринаді (всі складові на ваш смак) й залишити на 30 хвилин.

Потім скласти їх у сито, щоб стекла зайва рідина.
Сир нарізати тонкими смужками й нафарширувати ними гомілки (просто запихати їх під шкіру ніжок; чим більше, тим смачніше).


Заздалегідь розморожене тісто тонко розкачати й нарізати вузькими смужками.


Обернути кожну гомілку смужками тіста по спіралі від кісточки доверху. Викласти ніжки в "одежині" на встелене пергаментом та трішки змащене олією деко.

Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом, перцем та крупною морською сіллю.

Запікати в духовці при 200°С 20-25 хвилин до зарум'янювання тіста (я випікала 35 хвилин).


Найсмачніші одразу з духовки, коли скоринка тіста хрумка. Прикрасити помідорками та зеленню (у мене заморожені чері).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість листково-дріжджового тіста можна використовувати лише листкове або дріжджове. А щоб страва вийшла ще оригінальнішою, з курячих можна видалити кісточку й нафарширувати їх овочевою або грибною сумішшю. Якщо ж ви чекаєте на гостей, то кінчик кісточки можна обгорнути фольгою, щоб гомілку зручніше було тримати. Я це робити полінувалася, оскільки готувала вечерю для сім’ї. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31