ye-logo.v1.2

Працівники СБУ виявили у Кам'янці-Подільському канал телефонного зв'язку терористів “ДНР” та “ЛНР”

Кримінал 2427
Правоохоронці вилучили техніку
Правоохоронці вилучили техніку. Фото: ssu.gov.ua

Міжнародний трафік за допомогою технології ІР-телефонії надходив з-за кордону, у тому числі й з Росії, в обхід міжнародних центрів комутації.

На Хмельниччині працівники СБУ спільно з Національною поліцією блокували канал міжнародного телефонного зв’язку. Спеціальне програмно-апаратне телекомунікаційне обладнання зловмисники розмістили в кількох приватних помешканнях у Кам`янці-Подільському.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, міжнародний трафік за допомогою технології ІР-телефонії надходив з-за кордону, у тому числі й з Росії, в обхід міжнародних центрів комутації. Після відповідної обробки трафік під виглядом місцевих телефонних розмов направлявся на мережі українських операторів мобільного зв’язку.

Правоохоронці вилучили майже дві тисячі SIM-карток, два GSM-шлюзи для маршрутизації трафіку та інше спеціалізоване обладнання. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, у тому числі, використовувалися терористами «ДНР/ЛНР» для спілкування з російськими кураторами.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 362 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую