ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат-коктейль «Тунець у бокалі»

23 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3579

Фото: автора

Я нині з дуже простим, але неймовірно смачним салатиком. Роблю його часто на вечерю, коли після трудового дня абсолютно немає часу на приготування.

Різнобарвність складових салату просто радує око. Його, до речі, можна подавати і в салатниці. Але у келихах на високій ніжці він виглядає набагато ефектніше. Так би мовити, святковіше!

Інгредієнти:
Консервований тунець (в олії або власному соку — на ваше бажання), 2-3 помідори, 150 г бринзи або сиру фета, півбанки чорних маслин без кісточки, біла салатна цибулина.
Заправка: оливкова олія, сік лимона, дрібка цукру, сіль, перець, французька гірчиця у зернах, зелень.

Приготування:
Цибулю нарізати тонесенькими кільцями й замаринувати в заправці, для приготування якої просто слід змішати всі інгредієнти.

З консерви злити олію або воду, трішки поламати рибку виделкою (я завжди беру консерву італійського виробництва).


Додати помідори, нарізані крупними шматочками.


Зверху — оливки.


Потім — сир, нарізаний кубиками.


Все обережно перемішати, заправити заправкою й викласти в порційні келихи або склянки. Прикрасити зеленню на свій смак.  

 

салати, салати без майонезу, риба та морепродукти, тунець, бринза, оливки, середземноморська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую