ye-logo.v1.2

Хмельниччина втричі скоротила експорт до Росії, проте у сотню разів більше стала продавати Кореї

Економіка 2006
З початку року на 100 мільйонів доларів експорт товарів Хмельниччини перевищив імпорт
З початку року на 100 мільйонів доларів експорт товарів Хмельниччини перевищив імпорт. Фото: business.ua

Зовнішньоторговельні операції хмельницькі підприємці проводили з партнерами з 95 країн світу.

За січень–вересень цього року експорт товарів Хмельниччини становив 289 мільйонів доларів США, імпорт – 191 мільйон доларів. Як зазначають в ГУ статистики області, порівняно з минулим роком експорт хмельницьких товарів зменшився на 10%, імпорт – на 27%.

Найбільше подільської продукції серед країн-членів ЄС закупила Німеччина, Польща, Бельґія, Латвія, Нідерланди та Іспанія. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Російської Федерації, Єгипту, Республіки Кореї, Іраку та Туреччини.

За інформацією управління статистики, порівняно з аналогічним періодом минулого року, експортні поставки в Росію зменшилися в три рази, в Німеччину – на 15%. Водночас хмельничани почали в 133 рази більше експортувати до Республіки Кореї, в 17 разів до Латії та у 5 раз до Туреччини.

В основному закордонні клієнти купували в хмельницьких підприємців зернові культури; електричні машини; молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед; насіння і плоди олійних рослин; пластмаси, полімерні матеріали; керамічні вироби; текстильні матеріали та текстильні вироби; прилади та апарати оптичні, фотографічні; меблі; деревину і вироби з деревини; механічні машини.

Імпортували на Хмельниччину найбільше товарів з країн Євросоюзу на суму 109 мільйонів доларів. Зокрема найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Польщі, Італії, Румунії, Угорщини та Чехії.

“Порівняно з січнем–вереснем 2014 року зменшились поставки з Російської Федерації в 3,6 разів, Німеччини – на 33%, Китаю – на 32%. Водночас збільшився імпорт з Угорщини на 35%, Чехії – на 12%, Індії – на 4%”, - йдеться у повідомленні.

Основу товарної структури імпорту області становили пластмаси, полімерні матеріали; механічні та електричні машини; текстильні матеріали та текстильні вироби; засоби наземного транспорту, крім залізничного; палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки; чорні метали та вироби з них.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую