ye-logo.v1.2

З велосипедами і без старих маршруток: новий мер Хмельницького розповів, як дбатиме про транспорт

Суспільство 4038
Олександр Симчишин є прихильником переходу до великогабаритного транспорту
Олександр Симчишин є прихильником переходу до великогабаритного транспорту. Фото: автора

Олександр Симчишин планує запровадити у місті електронні табло на зупинках і GPS-навігатори на кожному транспортному засобі.

Новообраний Хмельницький міський голова Олександр Симчишин є прихильником поступового переходу до середньо- і великогабаритного транспорту у місті та жорсткого дотримання графіку руху. Про це він заявив в ефірі сайту «Є» 24 листопада.

“Щодо тарифів на перевезення, тут є три сторони: перевізник, громада і влада. Якщо цей трикутник функціонуватиме нормально, то проблем не буде. Поки що це не так, - сказав Олександр Симчишин. - Мене дивувало, чому договори з усіма перевізниками підписані на 5 років. Адже новим підприємствам, які почали з нуля, можна було дати випробувальний термін”.

Олександр Симчишин не проти запровадження електронних табло на зупинках і GPS-навігаторів на кожному транспортному засобі. “Ще у 2012 році ми боролися за щорічне оновлення тролейбусного парку. Я як міський голова лобіюватиму це питання”, - додав новообраний мер.

Зокрема Олександр Симчишин дбатиме і про велотранспорт Хмельницького. Як відомо, він підписав велодекларацію, яка складається із п’яти основних пунктів, серед яких виділення фінансування на побудову велодоріжок та встановлення велопарковок біля держустанов.

“У Хмельницькому треба розпочати хоча б з того, щоб зробити нормальні з'їзди з тротуарних доріжок. Це стосується не тільки велосипедистів, а й елементарно - батьків з колясками. Обов'язково в бюджеті плануватимемо облаштування велодоріжки в парку імені М.Чекмана, велопарковок”, - зазначив Олександр Сергійович.

За його словами, було б непогано ввести посаду радника міського голови з розвитку велотранспорту на громадських засадах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую