ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба в сирній паніровці

26 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4813

Фото: автора

Неймовірно ніжна, соковита, ситна страва, із дуже смачною хрумкою апетитною скоринкою

В такий спосіб можна приготувати будь-яку білу морську рибу, придатну для запікання. До прикладу, сайду, тріску, морського окуня, хек, тощо.
У мене менш відома рибка — зубатка. Якщо ви ще не знайомі з такою рибою, скажу, що м'ясо у неї біле, дуже соковите, ніжне, має легкий солодкуватий присмак — для любителів рибних страв це справжня знахідка! Зубатка містить мало кісток — і це ще один величезний її плюс, який високо цінується кулінарами. Єдиний мінус — її слід вміти готувати. Так на гарячій сковорідці вона може перетворитися на «желе». Щоб цього уникнути, шматочки рибки слід ретельно запанірувати.

Інгредієнти:
1 кг риби (у мене стейки), 30 г вершкового масла, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 150 г твердого або напівтвердого сиру, 1/2 ч. л. меленої паприки, 1/2 ч. л. солі (у мене морська), дрібка чебрецю, перець за смаком, приправа для риби, кунжут, 2-3 яйця.

Приготування:
Рибу розморозити (якщо вона з лускою, почистити й розробити на порційні шматки; за бажанням можна зробити філе або взяти вже готове). 

Приготувати паніровку: з'єднати сухарі, натертий дрібно сир, паприку, сіль й перець. Добре перемішати. 

Масло розтопити в мікрохвильовці й вилити в миску з рибою. Посолити, поперчити, здобрити спеціями та травами, посипати кунжутом. Залишити на декілька хвилин для маринування.

Підготовити паніровку, кляр зі збитих яєць та деко, встелене пергаментом.

Кожен шматочок підготовленої риби окремо занурити в збите яйце.

Потім обкачати в сирній паніровці з усіх боків.

Викласти на деко, застелене пергаментом (можна ще зверху присипати паніровкою, яка залишилася).


Запікати в попередньо розігрітій до 190ºС духовці протягом 20 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готову рибу подавати гарячою. Ідеально зі свіжими овочами, морською капустою або картоплею. За бажанням рибку можна й посмажити, теж дуже смачно, але набагато калорійніше. Дехто запитував мене навіщо в рецепті вершкове масло — воно рибку пом'якшує, робить її соковитішою. 

риба та морепродукти, рибні страви, зубатка, сирний кляр, запікання

Коментарі:

  Так  Ні, дякую