Гаряча тема:
- Війна
В такий спосіб можна приготувати будь-яку білу морську рибу, придатну для запікання. До прикладу, сайду, тріску, морського окуня, хек, тощо.
У мене менш відома рибка — зубатка. Якщо ви ще не знайомі з такою рибою, скажу, що м'ясо у неї біле, дуже соковите, ніжне, має легкий солодкуватий присмак — для любителів рибних страв це справжня знахідка! Зубатка містить мало кісток — і це ще один величезний її плюс, який високо цінується кулінарами. Єдиний мінус — її слід вміти готувати. Так на гарячій сковорідці вона може перетворитися на «желе». Щоб цього уникнути, шматочки рибки слід ретельно запанірувати.
Інгредієнти:
1 кг риби (у мене стейки), 30 г вершкового масла, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 150 г твердого або напівтвердого сиру, 1/2 ч. л. меленої паприки, 1/2 ч. л. солі (у мене морська), дрібка чебрецю, перець за смаком, приправа для риби, кунжут, 2-3 яйця.
Приготування:
Рибу розморозити (якщо вона з лускою, почистити й розробити на порційні шматки; за бажанням можна зробити філе або взяти вже готове).
Приготувати паніровку: з'єднати сухарі, натертий дрібно сир, паприку, сіль й перець. Добре перемішати.
Масло розтопити в мікрохвильовці й вилити в миску з рибою. Посолити, поперчити, здобрити спеціями та травами, посипати кунжутом. Залишити на декілька хвилин для маринування.
Підготовити паніровку, кляр зі збитих яєць та деко, встелене пергаментом.
Кожен шматочок підготовленої риби окремо занурити в збите яйце.
Потім обкачати в сирній паніровці з усіх боків.
Викласти на деко, застелене пергаментом (можна ще зверху присипати паніровкою, яка залишилася).
Запікати в попередньо розігрітій до 190ºС духовці протягом 20 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готову рибу подавати гарячою. Ідеально зі свіжими овочами, морською капустою або картоплею. За бажанням рибку можна й посмажити, теж дуже смачно, але набагато калорійніше. Дехто запитував мене навіщо в рецепті вершкове масло — воно рибку пом'якшує, робить її соковитішою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: