ye-logo.v1.2

У Хмельницькому злодій розстріляв колишнього міліціонера

Кримінал 2695
На місці скоєння розбою зловмисник залишив і знаряддя злому, і пістолет, і безліч слідів
На місці скоєння розбою зловмисник залишив і знаряддя злому, і пістолет, і безліч слідів. Фото: mvs.gov.ua

Чоловік повернувся додому саме тоді, коли в квартирі орудував зловмисник.

Хмельницькі правоохоронці затримали серійного злодія, котрий поранив 56-річного пенсіонера органів внутрішніх справ. Злодій впритул розстріляв господаря квартири, яку намагався пограбувати, з травматичного пістолета. Попри важкі поранення, Сергій Березовський наздогнав розбійника і вибив з його рук зброю та відібрав викрадене майно.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції, за підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали 36-річного вінничанина. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності саме за квартирні крадіжки і лише рік тому звільнився із місць позбавлення волі.

“Як пояснює сам затриманий, Хмельниччину обрав тому, що сам звідси родом і добре знає місцевість. На місці скоєння розбою зловмисник залишив і знаряддя злому, і пістолет, і безліч слідів, тож його причетність до скоєння злочину була беззаперечною”, - зазначили у поліції.

Потерпілий колишній міліціонер отримав серйозні поранення та попри це наздогнав нападника, відібрав у нього зброю, і тільки кров, яка буквально заливала обличчя, завадила йому затримати зловмисника. Сергій Березовський уже переніс декілька операцій і наразі продовжує лікування.

Сергій Антонович, попри вихід на пенсію, займається професійною підготовкою правоохоронців

“У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували причетність підозрюваного як мінімум до 15 крадіжок в обласному центрі. Зазвичай зловмисник виносив з квартир гроші, прикраси та дорого вартісну техніку. Наразі його продовжують перевіряти на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території міста Хмельницького та області, так і на території сусідніх областей”, - додали у прес-службі поліції.

Зловмисникові доведеться відповідати перед законом за частиною третьою статті 185 «Крадіжка» та частиною третьою статті 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую