ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг «Три молока»

28 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3470

Фото: автора

Класична латиноамериканська смакота, улюблений десерт судді кулінарного шоу «Майстер-Шеф» Ектора Хіменеса-Браво

Напевно, ви вже чули про пиріг «Трес лечес», адже число шанувальників цього популярного латиноамериканського десерту постійно зростає. Він дивовижно простий – в основі пирога-торта звичайний бісквіт, який просочується сумішшю густих вершків, згущеного та концентрованого молока. В кожному регіоні Латинської Америки по-своєму інтерпретують цей рецепт, використовуючи кокосове молоко, ром, лікери, карамель, сиропи, фруктовий сік і горіхи. Бісквіт може бути найпростішим (борошно, цукор, яйця ) – і пиріг вийде пористим і легким, або масляним – тоді десерт буде щільнішим і важчим. Проте результат незмінно смачний: приємний молочний смак і тонкі цитрусові нотки.


Інгредієнти:
Для бісквіта: склянка молока, 400 г борошна, 200 г вершкового масла, 4 яйця, 250 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, дрібка солі.
Для глазурі: яєчний білок, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. води, половинка лимона.
Для просочення: 200 мл жирних вершків (30%), 200 мл згущеного молока, 200 мл молока.


Приготування:
Підігріти в каструлі молоко, розтопити у ньому вершкове масло й залишити трохи охолодитися.


Яйця збити міксером протягом 3-4 хвилин до густої білої піни, потім додати цукор і збивати ще 2 хвилини.

В яєчну суміш влити тепле (не гаряче!) молоко з маслом.

Змішати сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, ванільний цукор і сіль. Поступово додати суміш до рідких інгредієнтів і змішати міксером до однорідної маси (тісто має вийти рідким, щоб бісквіт був м'яким і ніжним).
Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вилити тісто й відправити в розігріту до 175°С духовку на 50-60 хвилин. Готовність бісквіта перевірити зубочисткою.


Приготувати просочення для пирога: змішати молоко, згущене молоко і вершки.


Готовий охолоджений бісквіт перекласти із форми на тарілку. Якщо він нерівномірно піднявся, то його можна зверху обережно зрізати. В декількох місцях зробити проколи виделкою, щоб пиріг краще просочився.

Обережно й поступово просочити бісквіт молочною сумішшю (вона має увібратися вся і повністю; не бійтеся, пиріг вбирає рідину як губка).


Приготувати білкову глазур: змішати цукор із водою і нагріти на повільному вогні до розчинення. Додати в сироп трохи лимонного соку. Збити яєчний білок до густої піни на великій швидкості міксера протягом хвилини, обережно тонкою цівкою влити в нього сироп і збивати ще 3 хвилини. Повинна вийти однорідна щільна маса. Отриманою глазур'ю повністю змастити пиріг.

Прикрасити лимонною цедрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: десерт потрібно витримати в холодильнику декілька годин. Правильний пиріг «Три молока» виходить вологий, із інтенсивним молочним смаком. Його добре доповнить чашка міцної кави.


 

солодка випічка, торти, пиріг, три молока, трес лечес, ектор хіменес-браво, латиноамериканська кухня, білкова глазур, молоко

Коментарі:

  Так  Ні, дякую