ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісна пшенична каша по-монастирськи

29 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7268

Фото: автора

Хочу «пригостити» вас м'якою, соковитою й дуже ніжною пшеничною кашкою. І найголовніше — такою вона залишається і на наступний день після розігрівання.

Раніше у мене завжди з цим були проблеми: коли каша тільки зварена — смакота, а коли охолоне — злипається і стає давкою. Спочатку, чесно кажучи, я поставилася до цього рецепту досить скептично, адже раніше мені ніколи не доводилося змішувати крупу та капусту в одній каструлі. Але спробувавши, зрозуміла, що тепер пшеничну кашу буду варити тільки так! Тим більше у піст цьому рецепту ціни немає.


Інгредієнти:
Половина невеликого качана капусти, 2 морквини, велика цибулина, склянка пшеничної крупи «Артек», 3 склянки води, олія, сіль, дрібка цукру, мелений чорний перець, суха паприка пелюстками.


Приготування:
Цибулю дрібненько нарізати, моркву натерти на тертці. Капусту нашаткувати, а потім ще нарізати поперек (як зелень, тільки крупніше). Розігріти на сковорідці олію, злегка спасерувати цибулю, додати моркву, потім капусту. Овочі трохи підсолити, поперчити, поцукрити, перемішати, накрити кришкою і на маленькому вогні готувати практично до готовності, періодично помішуючи. Взяти товстостінну каструлю або казанок (я готувала в старенькій маминій чавунній гусятниці – у ній всі страви здаються мені смачнішими), перекласти туди обсмажені овочі.

До овочів насипати «Артек», перемішати.

Залити все окропом, поставити на плиту й довести до кипіння. Коли каша закипіла, зменшити вогонь до мінімуму, посолити, закрити каструлю кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.

Потім зняти каструлю з вогню (якщо ви не постите, то за бажанням можна додати в кашу вершкове масло за смаком), вкутати та залишити на 7-8 годин або на ніч «доходити».


 

крупи та страви з борошна, артек, пшенична каша по-монастирськи, пісні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую