Гаряча тема:
- Війна
Раніше у мене завжди з цим були проблеми: коли каша тільки зварена — смакота, а коли охолоне — злипається і стає давкою. Спочатку, чесно кажучи, я поставилася до цього рецепту досить скептично, адже раніше мені ніколи не доводилося змішувати крупу та капусту в одній каструлі. Але спробувавши, зрозуміла, що тепер пшеничну кашу буду варити тільки так! Тим більше у піст цьому рецепту ціни немає.
Інгредієнти:
Половина невеликого качана капусти, 2 морквини, велика цибулина, склянка пшеничної крупи «Артек», 3 склянки води, олія, сіль, дрібка цукру, мелений чорний перець, суха паприка пелюстками.
Приготування:
Цибулю дрібненько нарізати, моркву натерти на тертці. Капусту нашаткувати, а потім ще нарізати поперек (як зелень, тільки крупніше). Розігріти на сковорідці олію, злегка спасерувати цибулю, додати моркву, потім капусту. Овочі трохи підсолити, поперчити, поцукрити, перемішати, накрити кришкою і на маленькому вогні готувати практично до готовності, періодично помішуючи. Взяти товстостінну каструлю або казанок (я готувала в старенькій маминій чавунній гусятниці – у ній всі страви здаються мені смачнішими), перекласти туди обсмажені овочі.
До овочів насипати «Артек», перемішати.
Залити все окропом, поставити на плиту й довести до кипіння. Коли каша закипіла, зменшити вогонь до мінімуму, посолити, закрити каструлю кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.
Потім зняти каструлю з вогню (якщо ви не постите, то за бажанням можна додати в кашу вершкове масло за смаком), вкутати та залишити на 7-8 годин або на ніч «доходити».
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: