ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рибний суп із вівсяними пластівцями

30 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3485

Фото: автора

«Рибний суп — не те ж саме, що і юшка», — скажуть одні. «Рибний суп і юшка — одне й те ж саме», — скажуть інші. Думок багато, але правда в тому, що будь-який рибний суп — це дуже смачно!

Під час посту рибні страви стають чи не єдиним джерелом білка, тому взяти собі на замітку пару-трійку рецептів не завадить. І неважливо, постите ви чи стежте за своїм харчуванням, або ж їсте стільки, скільки влізе, в усіх випадках буває так, що на обід хочеться чогось домашнього та гарячого, але не важкого для шлунка. Кращим вибором при виникненні такого бажання буде легкий рибний суп із вівсяними пластівцями. Готується він дуже просто, а смак і користь його досить великі. В мене каструля на 5 л, тому пропорції продуктів міняйте під обсяг свого посуду.

Інгредієнти:
Голова річкової рибини (у мене товстолоба вагою приблизно 500 г), 5-6 картоплин, консерва в олії (у мене бички), середня морквина, цибулина, половина корінця селери, 100 г вівсяних пластівців, сіль за смаком, чорний або білий мелений перець, мелений мускатний горіх, лавровий листок, естрагон або інші спеції, по 1/2 пучка петрушки й кропу, 2-3 ст. л. лимонного соку.

Приготування:
Голову риби ретельно помити, видалити зябра та очі й зварити на маленькому вогні рибний бульйон. Потім її вийняти й розібрати, відділяючи шматочки м’яса (з великої голови м’якоті буде досить багато, а кістки взагалі відсутні).

Картоплю нарізати кубиками й додати в рибний бульйон.
Моркву нарізати кружальцями, селеру — соломкою, цибулю — дрібними кубиками. Спасерувати овочі на олії та додати у суп.


Потім додати вівсяні пластівці, шматочки риби, консерву (олію злити), подрібнену зелень. Через 5 хвилин посолити, додати спеції та лавровий листок. Добре перемішати, накрити кришкою і на маленькому вогні варити до готовності.
Після того, як зняли каструлю з вогню, можна додати лимонний сік (за смаком). Дати трохи настоятися.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: насправді все дуже швидко, довше описувати. При подачі в тарілочку покласти часточку лимона та будь-яку зелень.
 

перші страви, риба та морепродукти, рибний суп, вівсяні пластівці, пісні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую