ye-logo.v1.2

ЗНО-2016: що змінилося для хмельничан?

Суспільство 2977
Складати ЗНО випускники розпочнуть з 5 травня
Складати ЗНО випускники розпочнуть з 5 травня. Фото: schoollife.org.ua

Цьогорічні випускники складатимуть незалежне оцінювання за новими правилами.

«У Хмельницькому, за попередньою інформацією, діятиме 12 пунктів прийому ЗНО, - розповідає заступник начальника управління освіти міської ради Тетяна Дупляк. - Шість з них буде розміщуватися на базі шкіл, ще стільки ж – на базі вищих навчальних закладів. Реєстрація на складання ЗНО розпочинається 1 лютого і триватиме до 4 березня. Далі випускники матимуть ще кілька днів, щоб внести зміни у особисті дані».

Учень, як і у минулому році, може скласти ЗНО лише із чотирьох предметів, тому вибирати доведеться ретельно. До складання зовнішнього оцінювання пропонують такі дисципліни: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, російська мова, французька мова.

Проте, за словами Тетяни Дупляк, цьогорічною інновацією є те, що кожен випускник має скласти тести ЗНО та державну підсумкову атестацію з української мови і на вибір – історії або математики. Якщо раніше випускникам доводилося складати окремо державну підсумкову атестацію та ЗНО, то в цьому році результати оцінювання з історії України, математики, української мови та літератури і будуть зараховуватися як бал за державну підсумкову атестацію.

«У тести з української мови, історії та математики будуть включені й питання для складання державної підсумкової атестації. Бал, який отримає випускник, буде переведений у 12-бальну шкалу. Також цього року є обов’язковою державна підсумкова атестація з іноземної мови. Проте, вона буде проводитися на базі шкіл. Це дозволить побачити реальний рівень знань учнів перед введенням обов’язкового складання ЗНО із цього предмету»,- пояснює заступник начальника управління освіти.

З кожного предмету буде визначена мінімальна кількість балів, яку повинен набрати випускник із мінімальним рівнем підготовки з предмету. Ті, хто подолав «поріг» - отримають оцінку від 100 до 200 балів і зможуть використати свій результат при вступі до вищого навчального закладу. Тим же, хто «поріг» не подолає, результати ЗНО із предмету зараховуватися не будуть. Складати ЗНО випускники розпочнуть з 5 травня, останні тести другої сесії відбудуться не пізніше 10 липня. «Тести з предметів матимуть не два, як раніше, а один рівень складності – стандарт. Від підвищеного рівня вирішили відмовитися, оскільки ВНЗ не вимагають таких знань від вступників», - пояснює Тетяна Дупляк.

Перевірити свої сили, як і раніше, можна буде на пробному тестуванні, яке вартуватиме близько 100 гривень. Варто не забути, що зареєструватися на «репетицію» ЗНО потрібно окремо від основної реєстрації.

Ольга САЛІПА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую