ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопляники, запечені з адигейським сиром

2 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4243

Фото: автора

Нетрудоємка, бюджетна та практична страва для любителів картоплі та м’якого сиру

Дуже хочеться поділитися з вами рецептом цієї смакоти. По перше, це не дорого, по-друге дуже швидко. Коли з вечері залишається варена картопля або пюре, зранку буквально за декілька хвилин можна організувати смачний сніданок. До речі, сир згодиться будь-який: бринза, сулугуні й навіть домашній сир. Я ж додала суміш адигейського та твердого сиру. Картопляники можуть подаватися як самостійна страва, так і як гарнір до м'яса або курки.

Інгредієнти:
0,5 кг картоплі, 200 г адигейського сиру, 100 г голландського сиру, 100 г вершкового масла (у мене 50 г, щоб зменшити калорійність), 0,5 склянки борошна, 1 яйце в тісто + 1 збите яйце для змащування, 2 зубки часнику, перець, сіль, орегано, мелена паприка.

Приготування:
Картоплю почистити й відварити без солі. Потім просто потовкти її товкачем разом із вершковим маслом та охолодити.

Додати вичавлений яйце, часник, сушені трави, перець, сіль, паприку.

Обидва види сиру натерти на тертці. Додати до картоплі.

Просіяти борошно, добре перемішати. Деко 25х35 см застелити пергаментом, викласти тісто, розрівняти мокрими руками, щоб воно було завтовшки 2-2,5 см. Розрізати ножем для піци на прямокутники (ніж постійно змочувати водою).

Змастити зверху збитим яйцем.

Поставити в розігріту духовку на 35-40 хвилин при 180-200ºС. Як тільки картопляники зарум'яняться — страва готова.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно зі сметанкою! 

овочеві страви, запіканка, картопляники, адигейський сир

Коментарі:

  Так  Ні, дякую