ye-logo.v1.2

Піца – можна «нє насладіцца»

Культура 2302
Фото: TEST TEST TEST

Кореспонденти «Теленавiгатора» шукали в Хмельницькому iдеальну iталiйську пiцу

У цьому номері «Теленавігатора» ми детально описали рецепти справжньої італійської піци – смачної, пахучої. Тож вирішили не баритися, й перевірити, де в Хмельницькому мож-на скуштувати щось подібне. Досвід підказав нам три адреси: кафе «Лемон», «Васабі» та «Мама-міа». Саме там роблять піцу на тонкому, а не пухкому тісті, й називають її «італійська».

Гаряченька, з вогню
Почали з «Мами-мії» – маленької, на чотири столики, кав’яреньки біля продуктового базару – усім давно відомо, що роблять там піцу тонку та, що унікально, вона найбільше від-повідає технології приготування на відкритому вогні. Начинки можна обирати довільно, нічого нового тут не придумали: са-лямі, шинка, печериці, оливки тощо. Досить велика піца вкла-дається у гривень 45. Особливої пристрасті до приправ (що є неодмінною складовою італійського рецепту) ми тут не помі-тили. Для приготування використовують кетчуп, а не марино-вані, тим паче – сушені, помідори. Зате тісто тонке, пахуче, «з димком». Недарма бажаючих насолодитися піцою та замовити її додому тут вистачає.

Згадайте про приправи!
Наступного дня вирушили у «Лемон». У меню тут знайшли два види піци – і звичну нам пухку, і італійську. Піца «Фірмова» за 35 гривень, хоч і невеликого розміру, перевершила наші сподівання. В основу були покладені мелені помідори, а не кетчуп і майонез, кухарі не пошкодували начинки – і шинки, і сиру. Тісто добре просмажене і дуже тонке. Якби ще трохи яскравого смаку орегано – можна було поставити найвищу оцінку. Принаймні, як з’ясувалося потім, кращої піци нам у Хмельницькому спробувати не вдалося.

Глевкий млинець
Хоча багато хто зі знайомих нахвалював нову італійську лінію в суші-барі «Васабі», тамтешня піца нас страшенно розчарувала. Більше того, просто встала в шлунках колом, ще раз підтвердивши постулат, що не завжди в гарному інтер’єрі вас гарно нагодують.
Ми взяли на пробу дві піци – «Кватроформаджи» (за 42 гривні) та «Баварську» (за 50). На першій на обіцяних чотирьох видах сиру в начинці було розкладено пару маленьких шма-точків помідорів, на другій – трохи ковбаски та сосисок та щось схоже на кетчуп, як основа. Тісто було глевким, недопеченим і далеко не тонким. Ситуацію не врятувала навіть оливкова олія, настояна з перчиком, котру подали до цього шедевра кулі-нарного мистецтва.
Отже, італійського мистецтва приготування піци хмель-ничанам ще треба вчитися і вчитися. Головне, щоб було ба-жання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую