ye-logo.v1.2

У сервісних центрах МВС у Хмельницькій області реєструють авто по-новому і “без корупції”

Суспільство
Правомірність придбання транспортного засобу підтверджуватимуть документи, які були укладенні та оформлені в сервісних центрах з обов’язковою присутністю адміністраторів
Правомірність придбання транспортного засобу підтверджуватимуть документи, які були укладенні та оформлені в сервісних центрах з обов’язковою присутністю адміністраторів. Фото: автора

Тут надають послуги з реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, прийняття іспитів та видачі посвідчень водія.

На Хмельниччині створили п'ять територіальних сервісних центрів, які перейняли функції МРЕВ та значно розширили їх. Звертатися можна незалежно від місця реєстрації. Усі центри працюють за принципом “єдиного вікна”. Так намагаються викорінити корупцію при реєстрації транспортних засобів.

“Скасували довідку-рахунок, для реєстрації транспортного засобу достатньо буде продавцю і покупцю автомобіля підписати договір в сервісному центрі МВС, або надати нотаріально засвідчену угоду”, - розповідає в.о.директора регіонального сервісного центру Сергій Нагорний.

За словами головного спеціаліста сервісного центру Віктора Новіцького, договір купівлі-продажу є абсолютно безкоштовним.  Його можна підготувати завчасно за своєю формою, або отримати зразок, однак обов'язково підписати в сервісному центрі та засвідчити печаткою.

“Договір має бути укладений у трьох примірниках: для покупця, продавця і сервісного центру. Адміністратор звіряє повноваження осіб та проводить перевірку транспортного засобу у наявних базах арештів, викрадень. Поки що ми не можемо здійснити лише перевірку у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, щоб дізнатися чи не перебуває транспорт у заставі тощо”, - пояснює Віктор Новіцький.

Сервісні центри надають послуги з реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, прийняття іспитів та видачі посвідчень водія, свідоцтв про підготовку водіїв, що перевозять небезпечні вантажі, та про допуск транспорту до перевезення небезпечних вантажів тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую