ye-logo.v1.2

Національна академія Держприкордонслужби відзначає 23 роки з часу заснування

Суспільство 3128
Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію у країні, перед академією стоять нові завдання підготовки захисників рубежів
Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію у країні, перед академією стоять нові завдання підготовки захисників рубежів. Фото: автора

Навчальний заклад приймає вітання з нагоди “дня народження”.

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відзначають 23-річчя заснування закладу. Сьогодні, 10 грудня, на урочистостях з нагоди річниці зібралися викладачі курсанти, студенти. Зараз академія має чим гордитися: і потужною навчально-матеріальною базою, і професорсько-викладацьким складом, і науковим потенціалом.

“Інститут прикордонних військ України було створено у грудні 1992 року, а на його базі через три роки – академію. Сьогодні це багатопрофільний навчальний заклад, потужна кузня кадрів Держприкордонслужби. Адже в умовах бойових дій формується новий тип прикордонника: понад 14 тисяч охоронців кордону брали участь в антитерористичній операції. А під час виконання службового обов'язку героїчно загинули 67 прикордонників”, - сказав заступник Голови Держприкордонслужби генерал-лейтенант Олег Бляшенко.

Урочистості розпочались на плацу академії

Як зауважив ректор прикордонної академії полковник Олег Шинкарук, понад 10 тисяч випускників навчального закладу успішно проходять службу у підрозділах та частинах Державної прикордонної служби України, внутрішніх військах та інших підрозділах. Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію у країні, перед академією стоять нові завдання підготовки захисників рубежів.

Привітати хмельницьких прикордонників приїхав заступник Голови Держприкордонслужби

Відзначаючи річницю заснування, у прикордонній академії урочисто відкрили і новий спортивний зал. За словами начальника кафедри особистої безпеки академії полковника Олега Фігури, раніше в приміщенні було тактичне поле для занять, потім спортзал, який вийшов із ладу через прорив теплотраси.

Новий спортзал відкривали урочисто

“Упродовж 8 років приміщення не було придатне до використання. Для ремонту знайшли кошти завдяки міській, обласній владі та академії. Віреконстроювали спортзал, площею 800 метрів квадратних,  усього за три місяці. У майбутньому його планують використовувати як складову реабілітаційного центру”, - розповів Олег Фігура.

Площа приміщення - 800 метрів квадратних

Керівництво вишу запевняє, що на досягнутому за 23 роки зупинятися не будуть, у подальших планах розвитку навчального закладу – просування до європейських стандартів освіти, стратегічне партнерство з навчальними закладами Європи та США.

Прикордонники отримали відзнаки з нагоди свята

Гостям показали техніку, яку мають захисники рубежів

На досягнутому за 23 роки прикордонники зупинятися не будуть

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую