ye-logo.v1.2

Завдяки підставній фірмі хмельницькі бізнесмени приховали 170 мільйонів гривень

Економіка 2320
Фіктивне підприємництво здійснювалося під виглядом сільськогосподарського приватного підприємництва
Фіктивне підприємництво здійснювалося під виглядом сільськогосподарського приватного підприємництва. Фото: grad.ua

На Хмельниччині викрито фіктивне підприємництво з 171 мільйоном гривень на рахунку фірми-фантома.

Фіктивне підприємництво здійснювалося під виглядом сільськогосподарського приватного підприємництва, спеціальний рахунок якого було поповнено на суму понад 171 мільйон гривень тіньових коштів.

"Підставна фірма мала бути використана для "продажу" схемного податкового кредиту підприємствам інших регіонів України. Як результат, податківці припинили близько 250 спроб реєстрації податкових накладних та скасували договір про визнання електронних документів фірми-фантома", - розповідають у фіскальній службі області.

"Одноразове" підприємство використовували для надання послуг із мінімізації податкових зобов‘язань іншим підприємницьким структурам. Як зазначають у відомстві, для цього були замінені службові особи, використавши паспортні дані двох мешканців Житомирської області. Зазначені громадяни перебували на заробітках в іншому регіоні України і не мають до ведення такого роду бізнесу жодного відношення.

За даним фактом внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 205 Кримінального кодексу України – «Фіктивне підприємництво».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую