ye-logo.v1.2

Подорожуємо Україною. На гостину до Святого Миколая

Туризм 4890
Зустріч з Миколаєм запам
Зустріч з Миколаєм запам'ятається на довго.. Фото: з архіву редакції

В нашій країні «головний» Миколай живе на Гуцульщині

Наближається День Святого Миколая та інші зимові свята, а з ними — канікули і відпустки. Це чудовий час подарувати казку дітям та й собі, дорослому, і відправитися в гості до Святого Миколая.
Зараз влаштовувати садиби, гостини, хатинки чи резиденції Святого Миколая чи Діда Мороза — досить популярна справа. Мабуть, вони є чи не в кожній області, а в деяких — навіть декілька. Та ми розглянемо найцікавіші.

Гуцульський Миколай
Головна резиденція Святого Миколая розмістилася серед мальовничих Карпатських гір — у селі Пістинь Косівського району Івано-Франківської області, на території Національного природного парку «Гуцульщина». Садиба, яка приймає гостей вже 11 років, - не лише цікаве і розважальне, а й пізнавальне місце. Тут є гостьова кімната, де Миколай приймає гостей та відповідає на листи, музей ялинкових іграшок та музей природи. Екскурсія коштує всього-на-всього 5 грн, а працює садиба цілодобово.


Карпатська резиденція розташувалася у двоповерховому дерев'яному будиночку. Фото: tcb.vn.ua

Якщо поїдете у гості до Миколая, завітайте у сам Косів на ярмарку народних майстрів чи у мальовниче село Шешори неподалік.
Майте на увазі, що зупинитися у садибі Святого немає можливості, подбайте про нічліг у сусідніх селах.  
Контакти садиби: (3478)2-85-50, 097-88-87-454.

Подільська резиденція

Найбільша резиденція Миколая на Хмельниччині вже третій рік поспіль відкривається у Кам'янці-Подільському, у центрі старого міста, в готелі Reikartz.


Подільська резиденція розмістилася у центрі Старого міста, неподалік від ратуші. Фото: reikartz.com.

Проект є соціальним, а тому вхід у резиденцію безкоштовний, а для вихованців інтернатів, дітей з багатодітних та малозабезпечених дітей обіцяють влаштувати ще й розважальні програми та зробити безкоштовні подарунки.
У резиденції можна не лише отримати подарунок з рук Миколая, а й взяти участь у майстер-класі, подивитися виставу, ознайомитися з роботою майстерні чудес тощо.
Якщо поїдете туди, матимете чудову нагоду погуляти одним з найгарніших містечок України, відвідати Петро-Павлівський собор, вежу Вірменської дзвіниці, могутню Кам'янецьку фортецю, помилуватися каньйоном річки Смотрич та вуличним стріт-артом.

Столичні Бородані

У Києві працюватиме одразу декілька резиденцій Святого Миколая.
Одна з них розміститься у центрі Києва, на Михайлівській площі. Тут діти не лише зможуть сходити в гості до Миколая, а й покататися на каруселях. Тут працюватиме колесо огляду, ковзанка, льодяні ріки та інші атракціони.
Головна ж ялинка країни розміститься на сусідній Софійській площі. Святкові урочистості розпочнуться 19 грудня з запалення вогників на ній. 


Дитячі розваги у столиці розмістяться поблизу Михайлівського собору. Фото: starkiev.com.

Ще одна приймальня Миколая відкрилася у Києво-Печерській Лаврі. Святий прийматиме гостей у кабінеті, який розмістився у двоповерховій дзвіниці Успенського собору, до 19 січня, щосереди з 16 до 17 години.
Відвідувачі також зможуть переглянути виставку київських майстрів ужиткового мистецтва, інсталяцію «Різдво Христове», а також опустити лист Миколаю у спеціальну скриньку.

З українським колоритом
В етнографічному комплексі «Мамаєва слобода» (масив Відрадний у Києві) Миколай буде не звичайним, а й національним колоритом. Його резиденцію прикрасять вишитими рушниками, традиційними глечиками та іншим начинням, а сам Святий носитиме гетьманську шапку та гратиме на лірі. А ще — навчатиме дітей пекти «миколайчики» (святкові медові пряники).


Миколай у "МАмаєвій слободі" носить гетьманську шапку. Фото: solom.kievcity.gov.ua.

Резиденція працюватиме до 28 грудня. Деталі за телефонами: 066-091-10-76, 44-361-98-48.

Львівський Миколай
У Львові зустрітися з Миколаєм можна у Музеї народної архітектури та побуту («Шевченківський гай»). Тут для відвідувачів підготували цілу театралізовану екскурсію, під час якої вони завітають у старовинну церкву, школу, побачать водяний млин, познайомляться з ангелом та, звісно ж, зі Святим Миколаєм, який подарує слухняним дітям подарунки.

Екскурсії відбудуться 18 та 19 грудня, щогодини з 10 до 14 години.  Вартість індивідуального квитка – 90 грн (у вартість входить безкоштовний супровід одної дитини одним дорослим).


"Шевченківський гай" взимку.

Зимова подорож у «Шевченківський гай» може справити незабутнє враження на дорослих і дітей. Адже тут, під відкритим небом, зібрана автентична архітектура Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини та Буковини. Крім того, у Львові можна здійснити цікаву екскурсію чи долучитися до інших розваг.
А ви вирішили, яку мандрівку здійснити на Новий рік? Пропонуємо кілька ідей.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую