clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі

Фото: автора

Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення

Не можу зрозуміти, за рахунок чого це відбувається, але це факт. Скумбрія в солоно-солодкому чайному розсолі – це дуже смачно.


Інгредієнти:
2 великі заморожені скумбрії (у мене, на жаль були невеликі – треба було три купувати).

Для маринаду: 4 ст. л. чорного чаю (заварки), 4 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.


Приготування:
Рибу розморозити, помити, відрізати голови й почистити від нутрощів, добре промити.
Зварити розсіл: заварку залити 1 л окропу. В охолоджену чайну заварку додати сіль, добре розмішати, додати цукор та перець і знову інтенсивно розмішати.
Помістити в маринад рибу й поставити в холодильник на 4 дні. Вийняти з маринаду, обполоснути від заварки, підвісити над умивальником на ніч (так було в рецепті, я просто поставила сторч у високий вузький кухоль). Загорнути в паперовий пакет і зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене не вийшло «зберігати в холодильнику» – ледве встигла сфотографувати другу рибину й хвостик першої. Оскільки з'їли скумбрію миттєво. На смак вона дуже нагадує копчену, але не містить рідкого диму й інших шкідливих домішок, якими часто грішать недобросовісні виробники.
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31