Гаряча тема:
- Війна
Не можу зрозуміти, за рахунок чого це відбувається, але це факт. Скумбрія в солоно-солодкому чайному розсолі – це дуже смачно.
Інгредієнти:
2 великі заморожені скумбрії (у мене, на жаль були невеликі – треба було три купувати).
Для маринаду: 4 ст. л. чорного чаю (заварки), 4 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.
Приготування:
Рибу розморозити, помити, відрізати голови й почистити від нутрощів, добре промити.
Зварити розсіл: заварку залити 1 л окропу. В охолоджену чайну заварку додати сіль, добре розмішати, додати цукор та перець і знову інтенсивно розмішати.
Помістити в маринад рибу й поставити в холодильник на 4 дні. Вийняти з маринаду, обполоснути від заварки, підвісити над умивальником на ніч (так було в рецепті, я просто поставила сторч у високий вузький кухоль). Загорнути в паперовий пакет і зберігати в холодильнику.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене не вийшло «зберігати в холодильнику» – ледве встигла сфотографувати другу рибину й хвостик першої. Оскільки з'їли скумбрію миттєво. На смак вона дуже нагадує копчену, але не містить рідкого диму й інших шкідливих домішок, якими часто грішать недобросовісні виробники.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: