ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі

16 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11070

Фото: автора

Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення

Не можу зрозуміти, за рахунок чого це відбувається, але це факт. Скумбрія в солоно-солодкому чайному розсолі – це дуже смачно.


Інгредієнти:
2 великі заморожені скумбрії (у мене, на жаль були невеликі – треба було три купувати).

Для маринаду: 4 ст. л. чорного чаю (заварки), 4 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.


Приготування:
Рибу розморозити, помити, відрізати голови й почистити від нутрощів, добре промити.
Зварити розсіл: заварку залити 1 л окропу. В охолоджену чайну заварку додати сіль, добре розмішати, додати цукор та перець і знову інтенсивно розмішати.
Помістити в маринад рибу й поставити в холодильник на 4 дні. Вийняти з маринаду, обполоснути від заварки, підвісити над умивальником на ніч (так було в рецепті, я просто поставила сторч у високий вузький кухоль). Загорнути в паперовий пакет і зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене не вийшло «зберігати в холодильнику» – ледве встигла сфотографувати другу рибину й хвостик першої. Оскільки з'їли скумбрію миттєво. На смак вона дуже нагадує копчену, але не містить рідкого диму й інших шкідливих домішок, якими часто грішать недобросовісні виробники.
 

риба та морепродукти, закуски, пісні страви, скумбрія, домашній оселедець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую