clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Салат із дайконом, куркою та кукурудзою

Фото: автора

Ніжний, красивий, корисний салат на щодень.

Дайкон вдало поєднує в собі властивості редьки й редиски. В ньому немає того незаперечного смаку, який властивий звичайній редьці, оскільки гірчичні олії в ньому не містяться. Шкірка дайкону тоненька, як у редиски, а на смак він дуже соковитий і майже солодкий. Саме тому чудово поєднується не лише з овочами, але й з м'ясом і сиром. Тут потрібно ще згадати про властивість дайкону — розщеплення жирної або крохмалистої їжі. Такий салат буде доречним до смаженої картоплі чи м'яса. Сезон дайкону оголошується відкритим!

Інгредієнти:
200 г дайкона, 100 г моркви, 300 г курячого філе, 200 г консервованої кукурудзи, петрушка.
Заправка: 2-3 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, цукор, приправа «До моркви по-корейськи» — за смаком.

Приготування:
Редьку дайкон і моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви.

Інгредієнти для заправки змішати й вилити цю суміш до овочів. Перемішати. Додати кукурудзу.


Куряче м'ясо відварити й нарізати подовгастими смужками.


Додати курку в салат і все ретельно перемішати.

Залишити на декілька хвилин, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою, і подати (мені подобається порційна подача у високих келихах чи креманках для салатів-коктейлів. Так страва виглядає ошатнішою та святковішою). Прикрасити зеленню петрушки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Любителі гострих страв можуть додати гострий перчик чилі й часник, дрібно нарізані. Для прикраси підійде чорний кунжут. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31