ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирний пиріг «Сльози янгола» - справжнє кулінарне диво

23 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2972

Фото: автора

Ви бачили як плаче пиріг? Якщо приготуєте цей смаколик, то матимете таку нагоду.

Одного разу мені розповіли про рецепт неймовірно ніжного, чарівного пирога. Чари полягали в тому, що при його повному охолодженні на поверхні утворюються бурштинові крапельки-намистинки. За це простий сирний пиріг отримав красиву романтичну назву «Сльози янгола». Скажу чесно, результат перевершив всі мої очікування! Це дуже смачно, дуже красиво й ще дуже хвилююче.


Інгредієнти:
Для основи: склянка борошна, 1 ч. л. розпушувача, 80 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, яйце.
Для начинки: 500 г сиру, 0,5 склянки цукру, 3 жовтки, 1 ст. л. манки, 100 г сметани або густих вершків, ваніль.
Для суфле: 3 білка, 3 ст. л. цукрової пудри.


Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем і порубати з охолодженим вершковим маслом. Яйця збити з цукром. Змішати все й вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин.


В цей час можна приготувати начинку. Для цього змішати всі інгредієнти в блендері до однорідного стану.


Для суфле: збити білки в міцну піну, поступово додаючи пудру (якщо білки погано зіб'ються, ви не зможете побачити «слізки»).
Вийняти тісто з холодильника й викласти у форму зробивши бортик (діаметр форми у мене — 24 см) шаром 0,5 см.


Наверх викласти сирну начинку.

Випікати при 180ºС приблизно 20-30 хвилин. Потім вийняти, наверх викласти суфле й випікати ще 10-15 хвилин до золотавого кольору (не перепікайте!) Вимкнути духовку, відкрити дверцята і в такому стані залишити пиріг охолоджуватися. Через 40 хвилин дістати його і залишити до повного охолодження. Через півтори-дві години почнуть з'являтися слізки.


В ідеалі торт повинен простояти 5-6 годин, тоді він смакуватиме краще, а сльозок виділятиметься ще більше.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мої слізки з’явилися через три години. Весь цей час я постійно бігала дивитися на пиріг і сама мало не плакала, коли ніяких змін не відбувалося. Проте, коли бурштинові краплини таки проявилися, у мене просто перехопило подих від такої краси. Я шалено собою пишалася й мені здавалося, що ніжнішого пирога не існує в світі. І смак повністю виправдовує його зовнішній вигляд.


 

солодка випічка, пиріг сльози янгола, сирна випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую