ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Новорічне меню: щука, фарширована сьомгою

28 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4605

Фото: автора

Фарширована риба завжди виглядає ошатно на будь-якому святковому столі. А фарширована щука взагалі вважається царською стравою.

Це рецепт не традиційний, адже до фаршу додається жирненька сьомга. Завдяки цій рибці страва виходить соковитою та дуже ніжною. І не думайте, що фарширувати рибу — справа трудомістка. Головне, зняти шкірку, а далі все піде як по маслу. Я, як дружина рибалки, зафарширувала у своєму житті безліч риб і можу з упевненістю сказати, що щука – це найкращий варіант для аматора. Оскільки шкірку із неї знімати досить легко, вона щільна й практично не рветься.


Інгредієнти:
Щука (у мене тушка приблизно 2 кг), 300 г сьомги, 100 г свинячого сала, 2 цибулини, сіль, чорний мелений перець, яйце, морквина, 200 г білого батону, молоко, 2 ст. л. майонезу, 1 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. лимонного соку.


Приготування:
Щуку обробити: почистити від луски, видалити зябра, випатрати. Підрізати основну кістку біля голови та хвоста, але так, щоб не пошкодити шкіру. Робити неглибокі надрізи, обережно відокремлюючи шкіру від тушки.


Філе відокремити від кістки й перекрутити його разом сьомгою через м'ясорубку.

Потім перемолоти цибулю і сало. Батон замочити в молоці, ретельно відтиснути й додати у фарш. Додати яйце, натерту на дрібній тертці та обсмажену на олії моркву. Посолити, поперчити. Все ретельно перемішати й відбити масу.

Наповнювати нею рибу й зашити її нитками.

Перекласти щуку на деко нитками донизу.

Змішати гірчицю, майонез і сік лимона. Змастити тушку й голову щуки цим соусом.

Випікати при температурі 180ºС близько години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене завжди залишається трохи рибного фршу, проте цього разу його було ну дуууже багато. Тому я сформувала невеличкі рибні крокети, обкачала їх у сухарях й виклала на деко навколо щуки. Запікала все разом до красивого золотавого кольору. Потім щуку подавала на закуску, а рибні крокети на гаряче. Можна потім протушкувати їх у томаті з овочами. Будете мати ще одну цікаву страву. Або ж заморозити фарш у морозильній камері й потім за необхідності використати для рибних котлет або юшки з рибними кнелями.


 

риба та морепродукти, закуски, фарширована щука, рибні крокети, сьомга, щука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую