ye-logo.v1.2

На Хмельниччину впродовж року завозили товари з 52 країн світу

Економіка 1817
Основними постачальниками зарубіжних товарів були країни Євросоюзу.
Основними постачальниками зарубіжних товарів були країни Євросоюзу. . Фото: economics.unian.ua

Одним з основних партнерів стала Польща, імпорт товарів з якої склав 21 відсоток від загальної ввезеної продукції.

За 11 місяців цього року на Хмельниччину завезли 183 тисячі тонн іноземних вантажів на суму майже 11 мільярдів гривень. Як зазначають у фіскальній службі, це на 24 відсотки більше, ніж в аналогічному періоді 2014 року. При цьому імпортери області наповнили державний бюджет 1,4 мільярдами гривень митних платежів.

«Одним із основних стратегічних імпортованих товарів на терени краю є неопромінені паливні елементи для ядерних реакторів (твели). Також ввозились нафтопродукти, полімери, виробниче та агропромислове обладнання, сільськогосподарська техніка, запасні деталі до автомобілів», - розповідають у фіскальній службі.

Основними постачальниками зарубіжних товарів були країни Євросоюзу. Одним з основних партнерів стала Польща, імпорт товарів з якої склав 21 відсоток від загальної ввезеної продукції краян протягом звітного періоду поточного року, що на 89 відсотків більше, ніж у січні-листопаді 2014 року.

До першої десятки країн-постачальників іноземної продукції також увійшли Німеччина, Китай, Білорусь, Бельгія, Італія, Угорщина. Найбільшими продавцями сільськогосподарської техніки та обладнання для сільського господарства, а також птахівництва стали Нідерланди, Бельгія та Німеччина. Різноманітні промислові товари та обладнання привезено з Румунії, Великобританії, Китаю, Литви, Австрії, Словенії. Трактори та комбайни слідували з Німеччини, Бельгії та Франції. Загалом бізнес-спільнота Хмельниччини протягом 2015 року здійснювала активні торгівельні імпортні операції з 52 країнами світу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую