ye-logo.v1.2

Головний податківець: Важливо не лише наповнювати бюджет, а й раціонально використовувати кошти платників податків

Економіка 1869
Бюджетні призначення, доведені місцевими радами, виконані на 114 відсотків
Бюджетні призначення, доведені місцевими радами, виконані на 114 відсотків. Фото: transkarpatia.net

Начальник фіскальної служби області Мар'ян Зеленецький відзначив, що потрібно звернути увагу на витрати щодо розвитку інфраструктури, ремонту доріг та функціонування соціальних об'єктів.

Протягом 2015 року місцеві бюджети Хмельниччини отримали 2,3 мільярда гривень податкових платежів. Як відзначають у фіскальній службі, темпи наповнення скарбниць територіальних громад випередили показники 2014 року на 43 відсотки.

“Бюджетні призначення, доведені місцевими радами, виконані на 114 відсотків, що у грошовому еквіваленті становить додатково до завдання 288 мільйонів гривень. У грудні місцеві бюджети Хмельниччини отримали понад 251 мільйон гривень податкових платежів”, - повідомляють податківці.

Як зазначають фахівці фіскальної служби, внесок працюючих подолян до місцевих скарбниць склав 1 мільярд 331 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб, податок на майно у сукупності транспортного податку, земельного податку та податку на нерухомість доріс до 349 мільйонів гривень, представники малого та середнього бізнесу, котрі працюють за спрощеною системою оподаткування, забезпечили відрахування єдиного податку у сумі 326 мільйонів гривень, надходження акцизного податку з роздрібного продажу досягли цифри у 197 мільйонів гривень.

“Примітно, що платники податків усвідомили свою відповідальність за соціально-економічний розвиток регіону за рахунок забезпечення чіткого і системного платіжного балансу. Тож окрім наповнення бюджетів, важливо забезпечити раціональне використання їх витратної частини, передусім на розвиток інфраструктури, ремонт доріг та функціонування соціальних об‘єктів", - зауважив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Мар'ян Зеленецький.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую