ye-logo.v1.2

Безвізовий режим для України під загрозою з подачі хмельницького нардепа Мельника

Політика 7356
Голова бюджетного комітету Павленко (ліворуч) та його заступник Мельник
Голова бюджетного комітету Павленко (ліворуч) та його заступник Мельник. Фото: зі сторінки Дмитра Гнапа

Скандальну правку до бюджету, через яку безвізовий режим для України опинився під загрозою, прийняли з подачі екс-мера Хмельницького Сергія Мельника.

Таке розслідування оприлюднила адвокат Євгенія Закревська на своїй сторінці у Фейсбуці. Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов'язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК) та впровадити електронні декларації держслужбовців в І кварталі 2016 року. На підставі цих зобов'язань Європейська комісія 18 грудня ухвалила позитивний звіт для України. Але вже за тиждень Верховна рада (ВР) ухвалила бюджет, в якому відтермінувала електронні декларації до 2017 року. В Уряді стверджують: в їхньому проекті бюджету цієї норми не було, вона з'явилася при внесені правок у комітеті ВР.

Доповідачем у парламенті, разом із міністром фінансів України Наталею Яресько був і заступник голови бюджетного комітету Сергій Мельник.


Саме Сергій Мельник, як відомо зі стенограми засідання, й озвучив рекомендацію комітету “доопрацьований урядом законопроект (...) прийняти за основу та в цілому як закон з урахуваннями пропозицій комітету, які зараз оформлюються, вже оформлені і подані”.

Адвокат Закревська пише: “Мельник презентує висновок бюджетного комітету, пропонує прийняти бюджет в цілому з врахуванням висновку. Жодної інфи про перенесення початку електронного декларування на 2017-й рік він звісно не надав. По ходу виступу обмовився, що пропозиції комітету наразі оформлюються (ой, вже якраз оформлені і подані). На годиннику 3-12”.

 

Замальовки з буднів законотворців. Як намахати депутатів і їх виборців. Коротка ілюстрація протягнення будь-якої норми ч...

Опубліковано Евгенією Закревською 4 січня 2016 р.

Спікер парламенту Володимир Гройсман, ставлячи на голосування проект бюджету, назвав правки “технічно-юридичними”.
Міністерство юстиції вимагає знайти винуватця змін до бюджету, що зривають безвізовий режим.  

 

Коментарі:

Tsybul'ko Oleh 09.01.2016 10:17

Да-а, ЛОХ то навідь не діагноз, то сєрожена статева ореінтація. Тіпочки підійшли - "читати вмієш? На, читай!"

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую