ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запалав Вифлеємський вогонь

Суспільство 2696

Вже сьогодні він горітиме у всіх храмах міста.

 Напередодні Різдва, 6 січня, Хмельницькому міському голові і громаді міста пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь. Полум’я, запалене на місці народження Ісуса Христа, символізує мир, добро та любов та увагу до ближніх та потребуючих. Олександр Симчишин одразу ж передав вогонь представникам релігійних конфесій міста.

Міський голова Олександр Симчишин подякував пластунам за Вифлеємський вогонь у Хмельницькому і просив молитися у Святвечір за наших захисників на Сході і тих, то віддав життя за Україну.

«Я хочу, щоб ми просили в Господа кращого майбутнього для міста, України. Сьогодні Вифлеємський вогонь передаємо у всі храми. Наступного року знову чекаємо вогонь у Хмельницькому», - сказав мер.

Вогонь до Хмельницького привезли пластуни

Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Українські пластуни привозять з Відня вогонь до України вже вдевяте.

Священики понесли полум'я в храми

Вогнем із Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу вечерю. Традиційно цей вогонь зберігають у церкві до Йордану – до 19 січня. Віфлеємське світло – це символ тепла, миру, злагоди і сподівання на краще, і цього року воно має особливе значення для усіх українців.

 

Вже сьогодні полум'я миру горітиме в храмах міста

Акцію «Вифлиємський вогонь миру» заснували ще у 1988 році

Традиційно цей вогонь зберігають у церкві до Йордану – до 19 січня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую