ye-logo.v1.2

Славута недоотримала майже сім мільйонів "шкідливих грошей"

Економіка 2565
Сидор: За останні два роки місто недоотримало майже сім мільйонів гривень
Сидор: За останні два роки місто недоотримало майже сім мільйонів гривень

Компенсацію за життя у 30-кілометровій зоні атомної електростанції, Славута не отримує в повній мірі уже два роки.

Минулого, 2015 року, керівництво міста навіть потягло Уряд до суду. Міський голова каже, гроші таки відсудили, але не всі. Із передбачених майже шести мільйонів, вдалося вибити два та й то в останні дні року.
За виділені з держбюджету гроші вдалося вже закупити йодистий калій, який обов’язково має бути на випадок аварії на АЕС, марлеві пов’язки та провести деякі роботи у протирадіаційних сховищах.
«Минулого року нам підписали наказ на виділення коштів 23 грудня, а вже 28 їх треба було повернути до бюджету. Однак ми встигли їх використати і повернули до бюджету лише не повних 600 тисяч гривень. Придбали йодистий калій, марлеві пов’язки і виконали серйозні роботи у шести протирадіакційних сховищах. Лише тому, що ми багато роботи зробили завчасно, нам не довелося повертати всі кошти назад у бюджет», – зізнається міський голова Василь Сидор.
У 2016 році місто повинно отримати щонайменше понад два мільйони гривень. Однак, чи треба буде й цього року «вибивати» кошти, які належать місту, мер не знає. Каже: таку ситуацію спрогнозувати важко, адже кошти є, але їх чомусь не дають.
«Згідно з інформації, яку ми маємо від НАК "Енергоатом", вони до бюджету перерахували понад триста мільйонів гривень. Відтак, для Славути мали б прийти майже сім мільйонів гривень! Та Уряд розприділив між містами всього лише третю частину. Тому в нас, відповідно, виникає питання: а де з решта коштів? За останні два роки місто недоотримало майже сім мільйонів гривень!», – каже Василь Сидор.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую