clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Торт «Спартак» - хіт 80-90-х років

Фото: автора

Це нереально ніжний шоколадний медовик із вершковим кремом, абсолютно нескладний, але неймовірно смачний.

Цей «Спартак» своїми габаритами, «подужає» будь-яку компанію ласунів. Торт виходить в міру солодкий, шоколадно-вершковий та багатошаровий. Раніше я завжди «знімала капелюха» перед тими господинями, які розкачували таку кількість коржів й мали терпіння раз за разом їх випікати. Але спробувавши приготувати цей шоколадний медовик, зрозуміла, що не така вже це й марудна справа. Коржі дуже тонкі й печуться досить швидко. Крім того, розкачувати їх просто, якщо скористатися двома аркушами пергаменту.


Інгредієнти:
Тісто: 6 ст. л. молока, 2 ст. л. меду, 100 г цукру, 2 ч. л. соди, 50 г вершкового масла, 3 ст. л. какао, 400 г борошна, яйце, 1 ч. л. амонію.
Крем: яйце, 2 ст. л. борошна, 100 г цукру, 300 мл молока, ванілін, 300 г вершкового масла (я зменшила до 250 г).


Приготування:
Тісто: змішати молоко, мед, цукор, соду, вершкове масло й какао й варити, постійно помішуючи на водяній бані 10 хвилин. Охолодити. Гіркою висипати на дошку борошно, зробити поглиблення, додати туди яйце, амоній та заварну масу. Замісити тісто й загорнути його в харчову плівку.

Поставити охолоджуватися в холодильник на годинку. Потім поділити тісто на 8 частин.

Кожну тоненько розкачати під розмір вашої форми (у мене 24 см в діаметрі).

Випікати при 180°С 8 хвилин. Коржики виходять твердими, але досить швидко просочуються кремом.


Крем: збити яйце з цукром, ваніліном та борошном. Потроху вливати молоко - варити на водяній бані, постійно помішуючи, до загустіння. Заварний крем охолодити.

Вершкове масло ретельно збити, до повітряної легкої маси.

По ложці додавати заварний крем не перестаючи збивати масляний.


Збирання торту: промастити кремом всі коржі, крім верхнього.

Зробити обідок із крему по колу торту й залишити на столі на дві години при кімнатній температурі (тільки в цьому випадку «Спартак» просочиться кремом і стане м'яким). Боки, до речі, можна посипати кокосовою стружкою або меленими горішками.

Зверху полити торт шоколадною помадкою або розтопленим шоколадом, намагаючись, щоб вона вільно стікала на боки.

Поставити торт в холодильник до ранку.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при збиранні торту я припустилася однієї досить серйозної помилки. При змащуванні коржів кремом я постійно притискала торт посередині долонькою, щоб він був рівнішим. В результаті крем із середини «з’їхав» на бока і після просочення в серединці кондитерського виробу його було замало. Тож варто намагатися наносити крем рівномірно, коржі не притискати, вони й так чудово «вляжуться».


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 07.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.1
26.14
28.03
28.06
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31