Гаряча тема:
- Війна
Знаю, що сьомгу та лосось зіпсувати практично неможливо. Вони навіть у сирому вигляді смакують пречудово. Проте ніхто не забороняє нам експериментувати, шукати нові смаки та вдосконалювати й без того бездоганні продукти. Цей рецепт саме з цієї опери. Всім любителям риби присвячується!
Інгредієни:
Стейки лосося (у мене цілий лосось вагою близько 2 кг), 200 мл вершків або молока, 100 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 100 г твердого сиру (в мене Маасдам), 2 цибулини, лимон, оливкова олія, сіль, перець.
Приготування:
Стейки помити й просушити паперовим рушником. Якщо у вас ціла рибка, то обробити її, відділити голову та хвіст (вони потім підуть на рибну юшку). Підготовлені шматки лосося натерти сіллю й чорним перчиком, скропити соком лимона та оливковою олією. Залишити на годинку маринуватися.
Приготувати соус: масло розтопити на сковорідці. Додати дрібно порізану цибулю й обсмажити її до прозорості. Додати борошно, сіль, перець, улюблені приправи, розмішати, щоб не було грудочок.
Влити молоко (я використовувала не жирні вершки 10%) й ретельно розмішати, щоб не було грудочок.
Викласти стейки на деко, застелене пергаментом (нічим змащувати його не потрібно).
Залити рибку соусом.
Потім затерти сиром.
Відправити в духовку на 20 хвилин при 180°С.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лосось вийшов неймовірно смачнючим й абсолютно не жирним. А соус такий вдалий, що наступного разу обов’язково робитиму його вдвічі більше!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: