ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Стейки з лосося у вершковому соусі

9 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7393

Фото: автора

Дуже ніжна й соковита рибка із неповторним смаком. Рецепт – справжня знахідка!

Знаю, що сьомгу та лосось зіпсувати практично неможливо. Вони навіть у сирому вигляді смакують пречудово. Проте ніхто не забороняє нам експериментувати, шукати нові смаки та вдосконалювати й без того бездоганні продукти. Цей рецепт саме з цієї опери. Всім любителям риби присвячується!


Інгредієни:
Стейки лосося (у мене цілий лосось вагою близько 2 кг), 200 мл вершків або молока, 100 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 100 г твердого сиру (в мене Маасдам), 2 цибулини, лимон, оливкова олія, сіль, перець.


Приготування:
Стейки помити й просушити паперовим рушником. Якщо у вас ціла рибка, то обробити її, відділити голову та хвіст (вони потім підуть на рибну юшку). Підготовлені шматки лосося натерти сіллю й чорним перчиком, скропити соком лимона та оливковою олією. Залишити на годинку маринуватися.


Приготувати соус: масло розтопити на сковорідці. Додати дрібно порізану цибулю й обсмажити її до прозорості. Додати борошно, сіль, перець, улюблені приправи, розмішати, щоб не було грудочок.

Влити молоко (я використовувала не жирні вершки 10%) й ретельно розмішати, щоб не було грудочок.

Викласти стейки на деко, застелене пергаментом (нічим змащувати його не потрібно).

Залити рибку соусом.

Потім затерти сиром.

Відправити в духовку на 20 хвилин при 180°С.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лосось вийшов неймовірно смачнючим й абсолютно не жирним. А соус такий вдалий, що наступного разу обов’язково робитиму його вдвічі більше!


 

риба та морепродукти, лосось, рибні страви, вершковий соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую