ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вже можна отримати нового паспорта у вигляді ID-картки

Суспільство 4193
Поки що отримати такий паспорт можуть лише 16-річні хмельничани
Поки що отримати такий паспорт можуть лише 16-річні хмельничани. Фото: taxgroup.com.ua

Щоправда, видаватимуть картку лише 16-річним хмельничанам, які оформлюють паспорт вперше.

Міграційна служба сьогодні, 11 січня, розпочала видавати паспорти громадянина України у вигляді пластикової картки (так званої ID-картки). Хмельничани, які досягли 16-річного віку й отримують паспорт вперше, вже можуть звертатися по картку до міського відділу обласного управління Державної міграційної служби (вул. Пушкіна, 15).

Як пояснює головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю та ЗМІ УДМСУ у Хмельницькій області Лілія Квятковська, видаватимуть ID-картки 16-річним безкоштовно. Інші українці зможуть отримати такий паспорт після прийняття Верховною Радою необхідних змін до законодавства.

“Офіційно прийом документів для отримання паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня. Уже завтра хмельничани, які досягли 16-річного віку, можуть звертатися до міського відділу. Це безкоштовно. Термін оформлення документа від 10 днів до одного місяця”, - сказала Лілія Квятковська.

Новий документ є більш захищеним від підроблення та призначений для підтвердження особи та громадянства на території України. Як відзначають у міграційній службі, у підрозділах, де немає нового обладнання, громадянам тимчасово будуть видаватися паспорти старого зразка (книжечка).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую