ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Равіолі з сиром та шпинатом

11 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7297

Фото: автора

Вареники в італійському стилі від відомого шеф-кухаря й зірки кулінарних передач Ектора Хіменеса-Браво.

Говорячи про італійську кухню не можна не згадати равіолі. Ravioli — квадратні варенички з макаронного тіста дуже схожі на пельмені з різними начинками (або дуже дрібно перемеленими, або нарізаними маленькими шматочками). Їхня назва перекладається як «маленька ріпка». Окрім м'ясних бувають равіолі з овочами, ягодами, фруктами й сиром. Та й готувати їх не так вже складно, як здається.

Інгредієнти:

Для тіста: 2 склянки борошна вищого гатунку, яйце, 2 ст. л. холодної води, 1 ст. л. оливкової олії, сіль.
Для начинки: 6 ст. л. тертого адигейського сиру, 6 ст. л. тертої бринзи, 3 яйця, шпинат, петрушка або кріп, мускатний горіх
Для соусу: 50 г вершкового масла, 50 мл оливкової олії, часник, зелень кропу та цибулі.

Приготування:
Тісто: борошно просіяти в миску, зробити посередині лунку. Додати в неї збиті яйця й оливкову олію.

Поступово вмішати рідкі інгредієнти в борошно. Додати трохи солі й влити воду. Замісити круте тісто. Коли воно перестане прилипати до рук, викласти його на робочу поверхню. Вимішувати доти, поки тісто не набуде однорідної консистенції.

Потім викласти в миску, накрити харчовою плівкою (або рушником) і залишити на 30 хвилин.

Начинка: змішати терту бринзу з тертим адигейським сиром. Додати яйця, мускатний горіх, дрібно нарізану зелень і перемішати.

Ліплення: потрібно брати невеликі шматочки тіста й розкачувати їх дуже тонко (товщина палянички 2-3 мм, не товстіше!) у прямокутник. Зайве тісто підрізати ножем. Один край готової заготовки змастити водою (це допоможе зліпити тісто). Викласти начинку (приблизно по чайній ложці) на відстані двох пальців одна від одної ближче до мокрого краю.

Накрити зверху тісто, згинаючи його пополам.

Далі дуже важливо випустити все можливе повітря. Для цього спочатку зліплюють бокові шви, трохи вичавлюючи повітря до краю, а потім і передній бік, натискаючи пальцями від начинки до краю. Потім квадратики розрізають спеціальним фігурним ножем. Нам же важливий не лише смак, але й зовнішній вигляд страви.

Якщо ж його немає, відрізайте звичайним, а потім краї притисніть виделкою, щоб отримати характерний візерунок.
Дайте равіолі відпочити 5 хвилин.

Якщо ви плануєте їх заморожувати — то акуратно складіть у пакет і приберіть в морозилку.

Варити равіолі 3-5 хвилин до готовності тіста. Тут все залежить від того, якої товщини тісто ви зробили.

Приготування часникового соусу: розігріти на сковорідці вершкове масло. Додати оливкову олію, дрібно рубаний часник, перець і сіль. Обсмажити 30 секунд і покласти дрібно нарізану зелень. Готові равіолі діставати з окропу й занурювати одразу ж в пряне масло. Перемішати, викласти на тарілку й подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я робила подвійну порцію тіста, тож добрий шматок у мене залишився. Із нього я заліпила ще цілу тацю солодких равіолі — із готовою маковою начинкою. Їх подала зі сметанкою та шоколадним топінгом. Цікаво, що саме цей варіант викликав справжній фурор серед моїх близьких.


Але равіолі із сиром це також щось неймовірне. Я хоч і не їм тіста, але встояти перед такою спокусою не змогла. 

крупи та страви з борошна, равіолі, італійська кухня, сир, бринза, адигейський сир, шпинат

Коментарі:

  Так  Ні, дякую