ye-logo.v1.2

У Хмельницькому може з’явитися нова тролейбусна лінія: Дубово-Ракове

Суспільство 6199
Два тролейбуси обійшлися Хмельницькому в 8,3 мільйони гривень
Два тролейбуси обійшлися Хмельницькому в 8,3 мільйони гривень. Фото: автора

Про це сьогодні заявив міський голова Олександр Симчишин.

«Ми нині розглядаємо варіант продовження тролейбусної лінії, щоб можна було сполучити Дубове і Раково, - заявив мер Хмельницького Олександр Симчишин під час урочистої відправки у перший рейс двох тролейбусів, які були придбані торік за кошти міського бюджету. – Хочемо, що тролейбусний маршрут №15 був подовжений і пролягав через вулицю Пілотську. Тому розвивати електротранспорт будемо і надалі».

Щоправда, чи стане задум з’єднати два мікрорайони тролейбусним сполученням реальністю, і коли це станеться , поки невідомо. «Прораховуємо різні варіанти, - продовжує Олександр Сергійович. – Попередньо можу лише сказати, що такий проект обійдеться приблизно в 30 мільйонів гривень».

Ну, а тим часом у місті з’явилися чергові нові тролейбуси. Два «Богдани» Луцького автомобільного заводу, які в 2015 році були придбані за понад 8 мільйонів гривень, сьогодні вперше вийшли на лінію. Презентували в «Електротрансі» й спецавтомобіль, на якому ремонтуватимуть тролейбусні лінії, який бюджету обійшовся в 1,5 мільйони гривень.

Перед тим, як випустити нові тролейбуси на лінію, мер Хмельницького Олександр Симчишин (праворуч) та директор "Електротрансу" Віктор Паламарчук перерізали урочисту стрічку.

«У нашому парку нині 105 тролейбусів, з яких щодня на лінію виходять 72-75, - каже директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. – Ми можемо збільшити кількість тролейбусів до 90-95-и, але нам не вистачає водіїв. У нас є кадровий дефіцит, нам потрібно ще 30-35 водіїв. Будемо набирати групи, будемо навчати».

Нові "Богдани" економні в споживанні електроенергії та мають у салоні безкоштовний Wi-Fi.

Попри два нових «рогатики», тролейбусний парк все одно застарілий. «Починаючи з 2008 року по сьогоднішній день у нас з’явилися лише вісім нових тролейбусів», - пояснює Віктор Анатолійович. Утім цього року міська влада планує придбати ще як мінімум два тролейбуси.

Віктор Паламарчук (ліворуч) та Олександр Симчишин проїхалися на новому тролейбусі.

Ну, а першими пасажирами одного з нових тролейбусів стали посадовці та журналісти. Їхали безкоштовно, жартуючи, що за кошт міської влади. А, коли ж «рогатик» повернувся у ДЕПО, то один із пасажирів – міський голова Олександр Симчишин, все таки заплатив за проїзд – придбав 33 квитки! «Чому саме стільки?» - запитали його. «Просто у кондуктора здачі не було, то я взяв квитків на усі гроші», - заявив Олександр Сергійович.

Попри нові електромашині, більшість хмельницьких тролейбусів мають вже поважний вік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую