ye-logo.v1.2

На пам’ятник афганцям збирали кошти толокою

Суспільство 1492
Фото: Сергій

Його автором став уродженець Теофіпольщини Борис Рудий

Монумент воїнам-інтернаціоналістам, урочисто відкрито минулого четверга в центральному сквері селища міського типу Теофіполь. Його основу складають погруддя уродженця села Кунча, лейтенанта Григорія Попружного, котрий загинув під час війни в Афганістані, та стела з викарбуваними прізвищами воїнів-афганців, що померли після повернення додому. Автор і виконавець проекту - уродженець Теофіпольщини, провідний тернопільський скульптор Борис Рудий.
Ініціатором спорудження монументу виступив вчитель-пенсіонер, колишній класний керівник Григорія Попружного Андрій Ковальчук.
– Радий, що наш задум нарешті здійснився. Ми в держави не просили ні копійки. Зібрали двадцять шість тисяч гривень добровільних пожертвувань від трудових колективів підприємств, установ, організацій, бізнесменів та окремих громадян. Активно долучилися до цього органи влади. Встановлювали скульптуру та стелу члени районної організації воїнів-афганців, - говорив на урочистому мітингу з нагоди відкриття монументу голова оргкомітету по його спорудженню Андрій Ковальчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую