ye-logo.v1.2

Хмельницька АЕС продала минулого року електроенергії на 5 мільярдів гривень

Економіка 1724
АЕС формує основну частину доходів бюджету Нетішина
АЕС формує основну частину доходів бюджету Нетішина . Фото: xaec.org.ua

Електростанція є найбільшим роботодавцем і формує основну частину податкових і неподаткових надходжень у місцевий бюджет.

У 2015 році на ХАЕС вироблено 13 мільярдів 454 мільйони кіловат-годин, тобто 102 відсотки плану виробництва електроенергії. Про це повідомляє інформаційний центр електростанції.

“Вартість відпущеної електроенергії ХАЕС склала у минулому році понад 5 мільярдів гривень, що становить 20 відсотків від загального об’єму реалізованої продукції промисловості Хмельниччини”, - йдеться в повідомленні.

Як зауважують атомники, Хмельницька АЕС бере безпосередню участь у соціально-економічному та культурному розвитку міста-супутника, визначає економічний профіль міста, є найбільшим роботодавцем, формує основну частину податкових і неподаткових надходжень у місцевий бюджет.

За 2015 рік Хмельницька АЕС сплатила в бюджети різних рівнів на 16,4 відсотка більше порівняно з минулим 2014 роком, а саме 428,9 мільярда гривень.

У 2015 році енергетичне підприємство сплатило податок з доходів фізичних осіб у розмірі 97,9 мільйона гривень. Серед важливих відрахувань - військовий збір, також відрахування за спеціалізоване використання води, плата за землю та користування надрами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую